Groendieven slaan hun slag in woonwijk Het Kruidenveld

In de woonwijk Het Kruidenveld hebben vorige week groendieven brutaal hun slag geslagen. Het dievengilde werkte waarschijnlijk in de nacht aan hun klus.

middenin een woonwijk

Normaliter zou je verwachten dat groendieven hun slag slaan in een buitengebied waar weinig tot helemaal géén toezicht is, maar middenin een woonwijk, gewoon langs een openbare weg?

Blijkbaar was de nood wel erg hoog bij de dieven, want de buxusplantjes waar het hier omgaat, waren zojuist een paar dagen ervoor geplant. De dieven wisten dit dus blijkbaar ook en sloegen hun slag, waarschijnlijk midden in de nacht. Het gaat hier om het snoeien van een haag met een lengte van circa 11 meter en een kleine 60 buxusplanten met een hoogte van ca. 30 cm, tenminste dat waren ze….

grove diefstal

Uit navraag blijkt dat een gemiddeld plantje van circa 10-20 cm hoog, de prijs zo rond de €0,79 per stuk ligt. Ervan uitgaande dat van één plantje ongeveer 10 stekjes geknipt zijn, levert dit voor de dieven een bedrag op van ongeveer 600x €0,79, en dat is zo rond de €500, = !! Dit is wel een erg grove diefstal, en een behoorlijke schadepost voor de eigenaren van de nieuw geplante buxushaag, temeer omdat het op dit moment niet duidelijk is of alle plantjes het zullen overleven.

Normaliter mag een buxusplant in de maand april en in september gesnoeid worden. Ook zojuist nieuwe aanplant gedaan? Hou het in het oog, je weet maar nooit of het dievengilde nog meer nodig heeft.