Brugstraat op tijd beschikbaar voor 34e Drenthe Loopfestijn

De Brugstraat in Klazienaveen is op tijd beschikbaar voor het 34e Drenthe Loopfestijn, dit zegt aannemer Hoornstra, die al enkele weken bezig is met de herinrichting van de Brugstraat.

ongehinderd gebruik

Aannemer Hoornstra heeft de organisatie van het 34e Drenthe Loopfestijn de garantie gegeven dat de Brugstraat in Klazienaveen op zondag 28 mei zodanig verhard is, dat deelnemers aan het evenement ongehinderd gebruik kunnen maken van dit gedeelte van het parcours. De breedte van de strook ter plaatse van de werkzaamheden wordt vier meter en het parcours wordt ter plaatse afgezet door dranghekken.

Atletiek Unie

De aannemer is kortgeleden gestart met de eerste fase van de totale renovatie van de Brugstraat. Deze eerste fase omvat een lengte van 150 meter. Naast aanpak van het straat gedeelte wordt ook nieuwe riolering aangelegd. Wedstrijdleider Bert Veen van de Atletiek Unie heeft inmiddels zijn goedkeuring gegeven aan de voorgestelde verharding van de aannemer.

zondag 28 mei

Het 34e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 28 mei in Klazienaveen. Op het programma staan naast de marathon ook de halve marathon (tevens Noord Nederlands kampioenschap), 10 kilometer (tevens Drents kampioenschap), 4 Mijl en een viertal jeugdlopen. De organisatie verwacht 1800 deelnemers uit 12 verschillende landen.