Museum Collectie Brands besteed aandacht aan 100e verjaardag President Kennedy

Op 29 mei 2017 zou president John Fitzgerald Kennedy 100 jaar geworden zijn. In de Verenigde Staten wordt daar met veel officiële bijeenkomsten aandacht aan geschonken. Maar ook Museum Collectie Brands besteed er aandacht aan.

uitsluitend originele voorwerpen

In Museum Collectie Brands wordt aandacht besteed aan de voormalige Amerikaanse president John Fitzgerald Kennedy met een expositie, uitgestald in zes vitrines in de bibliotheek. De tentoonstelling bestaat niet uit tegeltjes, glazen, kopjes en borstbeelden, die als eerbetoon na het overlijden van Kennedy op de markt zijn gebracht, maar toont uitsluitend originele voorwerpen uit de politieke periode van Kennedy.

voorwerpen

De voorwerpen, posters, flyers en buttons uit de verkiezingscampagne van 1960 en de uitnodigingen voor de inauguratie en de feesten en de culturele evenementen in het Witte Huis, alsmede servies en relatiegeschenken zijn belangrijke getuigen uit deze periode.

unieke expositie

Deze unieke expositie is tot 31 juli aanstaande te bezichtigen. Maar ook de tentoonstelling: ‘De Wereld van Jans” is nog tot eind van het jaar te bezoeken in de boerderij en de expositieruimte van het museum.

Museum Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
Tel. 0591-393400 (tijdens openingstijden)
E-mail: info@collectie-brands.nl

Openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur