Heren Emmer honkballers Bedrocks op winst

Zondag speelden de Emmer honkballers in Assen op het prachtig gerenoveerde honkbalcomplex van The Pioneers aan het Dijkveldpad.

heren

De fonkelnieuwe Dug-outs, een fraaie grasmat, perfect gravel, de heuvel in perfecte conditie, worden omzoomd door een afsluitbaar hekwerk tot op de grond zodat konijnen de grasmat niet kunnen verknallen. Kortom, met het mooie weer geweldige omstandigheden voor een leuke honkbalwedstrijd.

Na het verlies van de Emmenaren de afgelopen week in Winschoten, waren de mannen van coach Marco Mast er op gebrand een beter resultaat neer te zetten. De eerste inning leverde met honkslagen van 2e honkman Benjamin Houthuyzen en Pitcher Kevin Vording een run voor Bedrocks op. In de gelijkmakende inning kwam Bedrocks Pitcher Kevin Vording direct goed op dreef en gooide 2 strike-outs en kwamen de Asser slagmannen niet tot scoren.

In een spannende wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Johan Steenge werd het in de 3e inning 2-2 en pas in de 4e inning kwam Bedrocks op 2-3 voor. In de 6e en laatste inning tikte Emmer aanvoerder Arjan Koreman een mooie 2-honkslag aan, waarna hij door een 2-honkslag van Catcher Simon Welter, met een dood of de gladiolen actie de thuisplaat kon stelen doordat Pioneers catcher Robert den Hartog de bal op thuis niet kon controleren, 2-4.Simon-Welter, Bedrocks
De jongste telg van Bedrocks heren Stefan Mol, maakte zijn 3e honkslag en bracht Welter binnen. In de gelijkmakende laatste slagbeurt voor Pioneers wist 1e honkman Johan Reiber (oud Bedrocks speler) met een honkslag nog een teamgenoot binnen te tikken, maar Vording gooide nog twee van zijn tien strike-outs en zo nam Bedrocks de 3-5 winst mee naar Emmen.

Pupillen

Zaterdag speelden de Bedrocks pupillen op de Meerdijk de 2e competitie wedstrijd van het seizoen tegen Blue Devils uit Meppel. Blue Devils begon sterk aan slag en scoorde in de 1e inning al meteen 3 runs. Daar stelde Bedrocks meteen veel slagwerk tegenover. Mooie honkslagen en goed honklopen van Jeffey Koster, Lukas van den Hoek en Pim Bekkering zorgde ervoor dat de verdediging van Blue Devils meteen onder druk kwam te staan. En met een schitterende homerun veegde Lisanne Mol alle honken leeg waardoor de Bedrocks in de 1e inning meteen op 4 punten kwamen.Pim-Bekkering, BedrocksIn de 2e inning werd het 4-4. Door sterk Pitch en veldwerk van de Emmer honkballers kwamen de Meppelers in de 3e inning niet tot scoren. Valerie-Mol, BedrocksDit in tegenstelling van de Bedrockers die begonnen met een mooie honkslag van Valerie Mol geholpen door de kop van de slaglijst met de vier eerder genoemde spelers. Zij hebben alle vijf een punt gescoord, geholpen door de laatste mooie harde klap van Thijmen Derks waardoor de stand op 9-4 kwam. In de laatste inning sprokkelde Blue Devils nog een punt, eindstand op 9-5.Lisanne-Mol, Bedrocks

Het was voornamelijk teamwerk wat ervoor gezorgd heeft dat deze mooie uitslag werd bereikt. De spelers hebben veel plezier gehad en waren trots op het mooie spel wat ze hebben kunnen laten zien. De wedstrijd onder leiding van de gebroeders Berns was leuk en spannend om naar te kijken.

Recreanten

Vrijdagavond togen de Emmer recreanten met slechts acht spelers naar Veendam om daar tegen The Blokes te spelen. Aan slag deden de Emmer mannen het goed en het veldspel liet The Blokes weinig ruimte, wat resulteerde in de knappe 5-11 winst voor de Bedrocks.

Programma Meerdijk

Zaterdag 6 mei
10.00 uur Pupillen- Caribe Groningen
12.00 uur Aspiranten – Caribe
14.30 Junioren 1 – Amsterdam Pirates.
Zondag  7 mei
14.30 uur Heren – Caribe

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!