Herinrichting Brugstraat maandag van start

De herinrichting van de Brugstraat gaat aanstaande maandag 1 mei van start. Het officiële startsein hiervoor zal gegeven worden door wethouder Rene van der Weide.

smallere rijbaan

Op maandag 1 mei start de herinrichting van de Brugstraat in Klazienaveen. Aannemer Hoornstra Aann.mij NV uit Nieuw-Buinen gaat de werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden bestaan o.a.
uit het aanleggen van een voetpad, een smallere rijbaan met klinkers, planten van bomen en het aanleggen van een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater).

startsein

Wethouder René van der Weide zal hiervoor het officiële startsein geven. De werkzaamheden worden in 5 aaneengesloten fasen uitgevoerd en naar verwachting eind 2017 afgerond.

historische verbinding

De Brugstraat is onderdeel van de historische verbinding tussen Klazienaveen en Emmen. Dit is nog goed te zien aan hoe de Brugstraat er nu uitziet. Het is een brede weg, het nodigt uit om er hard te rijden. Het plan is om er een echte woonstraat van te maken. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer gebruik gaat maken van de Pollux en de Antares.