Tommy Falke niet in definitieve selectie Oranje handbalheren

Handballer Tommie Falke van JMS Hurry-Up uit Zwartemeer is afgevallen voor de selectie van de Oranje handbalheren voor de EK kwalificatiewedstrijden tegen Letland.

voorlopige selectie

Tommy Falke zat nog wel bij de voorlopige selectie van bondscoach Joop Fiege uit Emmen. Opvallend is ook het afvallen van de vaste kracht en aanvoerder van Oranje, Leon van Schie van Volendam. De cirkelloper speelde in het verleden jarenlang voor E & O in Emmen.

keuzes

,,Het doet pijn om Leon teleur te stellen. Het is niet leuk, maar je moet keuzes maken’’, licht Fiege toe tegenover DVHN. ,,De concurrentie doet het goed. Zo draait Samir Benghanem van Aalsmeer een super seizoen. Hij is op dit moment een van de beste spelers in de eredivisie en heeft duidelijk een stap gemaakt.’’

De geboren en getogen Emmenaar Mark Bult, is wel aanwezig in het team van Fiege. Hij speelt op dit moment voor de Duitse topclub SG Flensburg-Handewitt.

De Nederlandse handbalmannen spelen woensdagavond 3 mei eerst uit tegen Letland. De wedstrijd wordt live uitgezonden door Ziggo Sport. De return is op zondag 7 mei in de uitverkochte sporthal Angelslo in Emmen en is in samenvatting bij de NOS te zien.

internationals

Een groot aantal Nederlandse internationals speelt in het buitenland; vooral in Duitsland, maar ook in Denemarken en Frankrijk. Vier komen van clubs uit de eredivisie, zoals Joris Baart van Lions, die voor volgend seizoen bij het Franse Chartres heeft getekend.

Volgens Fiege heeft hij de keuze uit een steeds groter wordende groep aan goede Nederlandse handballers. ,,Martin Vlijm, assistent en coach van Hurry-Up, en ik, kijken veel wedstrijden en maken zorgvuldig onze keuzes. Ik ben er blij mee en het is goed voor het Nederlandse heren handbal dat de groep goede spelers waar ik uit kan kiezen steeds breder wordt.’’

(Bron: DVHN.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!