Bedrocks beleven teleurstellend weekend

Een teleurstellend resultaat was het het afgelopen weekend voor de Bedrocks. Vakantie, ziekte en blessures gooiden roet in het eten voor de Emmer honkballers.

Heren

De Emmer honkballers speelden zondag in Winschoten tegen WHSC. Op papier leek het een spannende pot honkbal te kunnen opleveren, aangezien beide teams tot dan gewonnen hadden in de nog redelijk verse competitie.

Aangezien vaste pitcher Kevin Vording zich ziek moest afmelden, begon Marijn Mast op de heuvel als startend werper. Omdat catcher Simon Welter op vakantie was deed coach Marco Mast een beroep op de inmiddels naar de recreanten overgestapte Bart-Jan van der Toom die zijn taak als van ouds uitstekend vervulde.

Al kort na het begin van de wedstrijd werd 3e honkman Harry Boonstra geraakt door een hard geslagen bal op zijn knie en moest het veld geblesseerd verlaten. De Winschoter pitcher Thijs Korte hield de Emmer slagmannen aanvankelijk kort, zodat ze de eerste twee inningen niet tot scoren kwamen en WHSC met 1-0 voor kwam. In de derde inning nam Bedrocks door goed slagwerk een 3-6 voorsprong en de Emmer mannen leken op rozen te zitten. Hoewel Melvin Brandjes bij een 9-8 stand, voor Bedrocks het als closer op de heuvel uitstekend deed, wisten de Winschoter honkballers te scoren en met een 11-8 eindstand de volle winst en koppositie te pakken.

Junioren 1

Met een gedeelde 1e plaats in de competitie begon het 1e juniorenteam van Bedrocks zaterdag in Zwolle tegen de nummer 3 Blue Hawks. De Zwollenaren speelden het afgelopen seizoen nog een klasse lager, maar promoveerden na het kampioenschap naar de 2e klasse landelijk. Toch liet het meer ervaren Bedrocks team zich in de slotfase nog aftroeven door de Hawks. Eindstand in de Hanzestad was 9-8, waarmee Bedrocks nummer 3 op de ranglijst werd. De eerstvolgende wedstrijd van de junioren is 6 mei op de Meerdijk tegen Amsterdam Pirates.

Aspiranten

De aspiranten speelden zaterdag in Drachten verdedigend één van hun beste wedstrijden. Aan slag kon het tegen de Drachten Diamonds allemaal een stuk beter want slechts een paar spelers konden een honkslag produceren. Maar met name de eerste 3 (van de gespeelde 4) inningen lieten verbazingwekkende veldacties zie. Het was honkbal zoals het moest zijn, met een hoofdrol voor catcher Colin Ramakers.

Ook Pim Kalverla speelde scherp op het tweede honk en wist een aantal mooie acties te maken ondanks het feit dat hij pas een half jaartje bij de club zit. Toch konden de Friezen 18 keer scoren. Voor de Drenten scoorde alleen Alex Uiterwijk Winkel. De eindstand 18-1 stond echter niet in verhouding met het mooie honkbal dat door beide partijen werd getoond.

Programma Meerdijk
Zaterdag 29 april 10.00 uur Pupillen – Blue Devils

(Foto: Bert Springer)