Junioren en heren Bedrocks zegevieren tijdens Paasweekeinde

Zowel de junioren alsook de heren van de Emmer honk- en softbalvereniging Bedrocks zegevierden tijdens het Paasweekeinde.

Heren

Op 1e Paasdag stond de eerste thuiswedstrijd van de heren tegen CAPS-1 uit Hoogeveen op het programma. In een wedstrijd die werd afgewisseld door zon en regen namen de CAPS een 1-0 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Emmenaren sterk terug.

Door onder meer een 3-honkslag van Luc van Brero (junioren 1) en een 2-honkslag van catcher Simon Welter kwamen er 7 man over de thuisplaat. De verdediging van de Bedrocks onder leiding van pitcher Kevin Vording (7 keer 3-slag) deed het op een paar kleine foutjes na uitstekend. In het verloop van de wedstrijd kwamen er nog maar 3 CAPS honklopers over thuisplaat. De slagmensen van de thuisploeg bleven geconcentreerd en sloegen nog 10 honkslagen w.o. een 2-honkslag door Michel Kraayenveld en Marijn Mast.

Een ander hoogtepunt was “nieuweling” Mart Hidding die in zijn tweede honkbalwedstrijd zijn eerste honkslag sloeg en vier keer over de thuisplaat kwam. De wedstrijd stond onder leiding van de scheidsrechter Davey Paulussen (plaat) en Max Kamp (veld). Beide Bedrocks junioren hadden de wedstrijd prima onder controle. Na twee uur spelen stond de eindstand, 21-4 , op het scoreblok.

Junioren 1

Zaterdag ontving Bedrocks junioren 1, de Centrals uit de Bilt. Na de overwinning van afgelopen weekend, waren de junioren gebrand om weer de punten thuis te houden. Starten werper Luc van Brero kreeg de opdracht om zijn team naar de overwinning te leiden. In de eerste inning zette hij hiervoor de eerste stap door met overmacht de nul te houden.Junioren, BedrocksAan slag kwamen de Rockers in de eerste inning direct op een 2-0 voorsprong. Met deze voorsprong was werper van Brero in staat om het slagwerk van de Centrals lang tegen te houden. Tot en met de 5 inning wisten de spelers uit de Bilt geen punt op hem te scoren. Terwijl de Bedrocks toen al op een 11-0 voorsprong kwamen door prachtige klappen van Luc van Brero, Julian Zoeteman, Marijn Krol en Kilian Alderlieste.

Nadat van Brero zijn pitchcount van 90 ballen had bereikt, moesten de relievers de klus klaren. Dit bleek geen makkelijke opdracht. Beide pitchers hadden moeite met hun controle en lieten mede door fouten van veldspelers, de tegenstander terug komen tot 12-11. Onder toeziend oog van de scheidsrechters Benjamin Houthuyzen en Robin Paulussen wist closer Marijn Krol, de Centrals slagmannen te stoppen, waarmee de overwinning en een gedeelde 1e plaats een feit werd. De opdracht van coach Ralph Seijkens voor de volgende wedstrijd tegen nummer 3 in de 2e klasse A , de Blue Hawks, zaterdag a.s. in Zwolle is duidelijk.

Aspiranten

De aspiranten hadden de hoop om na de winst van vorige week ook het team van Knights uit Leek te kunnen verslaan. De Groningers hadden vorig jaar namelijk geen enkele wedstrijd gewonnen en zijn dit jaar aangevuld met 3 pupillen.

Toch ging het mis voor de Emmenaren. Pitcher Myrthe Jonkman kreeg niet veel steun vanuit het veld. Behalve een mooie vangbal door Bradley de Haan ging er meer fout dan goed. Bij 0-12 kwam pitcher Floris Gon op de heuvel. Hij gooide weliswaar solide maar de Leeksters bleven maar punten maken. In de gelijkmakende eerste inning scoorde Bedrocks weliswaar 4 punten en even leek het er op dat er nog een verrassing in zat, maar helaas.

Halverwege de wedstrijd kwam Thimo Czudar op de heuvel. Ook hij gooide mooie ballen die het veld in werden geslagen maar steeds net niet goed verwerkt werden. Catcher Alex Uiterwijk Winkel verdient overigens een compliment met het goede werk achter de thuisplaat. Na anderhalf uur en anderhalve inning stond het 4-25 en kon Bedrocks in de gelijkmakende slagbeurt mede door een mooie 3-honkslag van Colin Ramakers de stand op 5-25 brengen. Aanstaande zaterdag wacht in Drachten de hekkensluiter.

Recreanten

Recreanten BedrocksDonderdagavond wisten de recreanten van de Emmer softballers onder leiding van coach Bart-Jan van der Toom, het slaggeweld van het Winschoter W.H.S.C op de Meerdijk te pareren door in de laatste inning de 19-21 achterstand om te buigen in een fraaie 23-21 overwinning.

Beeball

Beeball, BedrocksZaterdag 22 april is er op de Meerdijk een Beeballtoernooi. Van 13.00 tot circa 15.30 uur spelen de allerjongsten deze honkbalvariant wellicht om een beker, maar vooral voor het plezier.

Programma Meerdijk:

Zaterdag 22 april:
10.00uur Pupillen – Blue Devils
11:00 Junioren 2 – Caribe
13:00 Beeballtoernooi.

(Foto’s Bert Springer)