RTV Drenthe’s Hemmeltied live-uitzending vanuit dorpshuis De Meerstal Zwartemeer

RTV Drenthe’s Hemmeltied uitzending werd afgelopen zaterdagmorgen live uitgezonden vanuit het genomineerde dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer.

In het voor dorpshuis van het jaar genomineerde dorpshuis De Meerstal was zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur het radioprogramma Hemmeltied van RTV Drenthe op bezoek. Dit programma wordt, zoals regelmatige luisteraars van dit programma misschien wel weten, live via de satelliet uitgezonden.  De aanleiding hiervoor was de nominatie van de Meerstal voor Dorpshuis van het Jaar 2017. Hemmeltied

prominente gasten

Diverse prominente gasten werden geïnterviewd door Harm Dijkstra en Elly Smit, waaronder Koos Hidding over de Meerstal, Froukje Doek en Annemarie Gangelhof over schilderen en de technieken ervan, Ep Rink over energie, Herman Lübbers over Lost Wings, Jan Rocks over de natuur, Albertus Germs over het Sportlandgoed, en Hendrikus Velzing over het succes van JMS Hurry-Up en vele anderen. Tussendoor waren er optredens van Jeanette Nijstad en het dameskoor De Jawa’s. Hemmeltied

Dames winnen

Rode draad in het geheel was de strijd tussen de heren van de biljartclub tegen de creatieve vrouwen. Hierbij moesten de teams onder meer vragen beantwoorden, sjoelen en liedjes afmaken. De heren moesten bij deze spellen op alle vlakken het onderspit delven en de dames werden dan ook de glorieuze winnaars van het spel.