Emmer politie gestart met offensief tegen fietsendiefstal

De Emmer politie is een offensief gestart om fietsendiefstal tegen te gaan. Dit wordt gedaan met extra controles en een gratis graveeractie.

gratis graveer actie

Preventie is erg belangrijk, en daarom wordt om fietsendiefstal tegen te gaan, extra gecontroleerd op locaties waar veel fietsen gestald staan. Dit wordt gedaan door de politie en toezichthouders. Tegelijkertijd wordt er gecontroleerd of er gestolen fietsen tussen staan.  Ook is er in de maand april een gratis graveer actie op iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Hiervoor is een speciale graveerstand in het centrum van Emmen aanwezig.

bewuster

Ook worden er flyers uitgedeeld om fietsenbezitters bewuster te maken met ideeën op het voorkomen van een mogelijke diefstal van hun rijwiel. Eén van de adviezen is om per fiets twee sloten te gaan gebruiken en, indien mogelijk, één ervan te gebruiken om de fiets aan een vast punt vast te zetten.

resultaten

De eerste resultaten sinds begin april zijn al geboekt. Bij controles in Emmen Centrum, Station Zuid en het Centraal Station zijn tot dusver al vijf gestolen fietsen ontdekt. De actie van politie en toezichthouders duurt tot en met de gehele zomer.