Bliksemstart voor heren Bedrocks met de opening van de competitie

Met de opening van de competitiestart van het nieuwe honkbalseizoen, openden de heren van de Bedrocks het seizoen met een ‘bliksemstart’.

Heren

De Bedrocks heren kenden in de 4e klasse een bliksemstart. Zondag werd er onder leiding van scheidsrechter Leffert Meijer in Drachten gespeeld tegen de Diamonds. In de eerste inning namen de Emmer honkballers onmiddellijk de leiding met 2-5.Bedrocks

De Diamonds pitchers hadden zowel moeite met de controle als ook met de Bedrocks slagmannen en in de 3e inning was het reeds 3-14. In de vierde en laatste inning voegden de Emmenaren nog drie runs toe wat de eindstand op 3-17 bracht. Mooie 2-honkslagen werden gemaakt door 3e honkman Harry Boonstra, catcher Simon Welter en aanvoerder Arjan Koreman.

Junioren 1

Voor het junioren 1 team van de Bedrocks betekende de start een hele vroege reis naar Amsterdam. Daar ontmoeten de Bedrocks voor het eerst Ban Topa. Een club met hun veld midden in het complex van Ajax.

Onder toeziend oog van de daar trainende Kasper Dolberg begonnen de Bedrockers aan hun eerste wedstrijd van het seizoen 2017. En hoe! Direct in de eerste inning wisten de Bedrocks junioren aan slag de leiding te nemen. De startende werper van Ban Topa kon de slagkracht en plaatdiscipline van de Emmenaren niet aan en moest al in de eerste inning van de heuvel af.Kilian-Alderlieste, Bedrocks

Met een score van 0-5 voor de Bedrockers ging startende werper Luc van Brero met zijn verdediging aan het werk. Zo hield de ploeg uit Emmen de tegenstander uit Duivendrecht op een 3-5 voorsprong. Vanaf de inningen die daarop volgende werd duidelijk dat de Bedrocks te sterk waren voor hun tegenstander.

Al snel liepen de Rockers uit naar een 4-10 voorsprong met een prachtige twee honkslag van Savan Boer. Ook Kilian Alderlieste en Max Kamp wisten met honkslagen hieraan bij te dragen. In vierde inning nam Max Kamp het werpen over van Luc van Brero. Hij wist de tegenstander het scoren te beletten.Luc-van-Brero, Bedrocks

In de laatste inning wisten de Emmenaren o.a. door een honkslag van Ruben van Wieren de einduitslag van 4-14 op het scorebord neer te zetten. Coach Ralph Seijkens kijkt met een goed gevoel terug op deze openingswedstrijd. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Centrals uit de Bilt.

Aspiranten

De aspiranten hadden na een goede voorbereiding vertrouwen in de eerste competitiewedstrijd. Toch kwamen de Emmenaren al snel op achterstand (8-3) tegen WHSC. Werper Dayniel Rooi was tijdens de oefenwedstrijden onvoldoende in actie geweest als werper en moest nog even zoeken naar de vorm. Om een te grote achterstand te voorkomen kwam Thimo Czudar op de heuvel.

Veel slaggeweld van de Winschotenaren zat er toen niet meer in. De verre tik in het linksveld die er nog wel kwam werd voortreffelijk gevangen door Alex Uiterwijk Winkel, en met Floris Gon tot een prima dubbelspel verwerkt. Voor Bedrocks was het zaak om aan slag nu het verschil te maken. Iedereen deed aan slag datgene dat moest gebeuren om weer op voorsprong te komen, 8-11.

In de laatste slagbeurt voor WHSC wist sluitende werper Floris Gon de zenuwen onder bedwang te houden want hij stond nog maar 2 runs toe waardoor de eerste zege dit seizoen een feit is. (10-11). Opvallend was om te zien hoe dit jonge team als een collectief deze prestatie heeft neergezet. De coaches Peter van der Knaap en Erik Eilering waren dan ook uitzonderlijk tevreden.

Junioren 2 en de Bedrocks pupillen verloren beiden op de Meerdijk.

Programma Meerdijk

Donderdag 13 april 19.00 uur: Recreanten – WHSC Winschoten
Zaterdag 15 april     11.00 uur: Aspiranten – The Knights Leek
Zaterdag 15 april     14.30 uur: Junioren 1 – Centrals De Bilt.
Zondag 16 april        15.00 uur: Heren – Caps Hoogeveen.

(Foto’s Bert Springer)