Nobelprijswinnaar Ben Feringa op bezoek in geboortedorp Barger-Compascuum

Vandaag is Nobelprijswinnaar in de scheikunde 2016 Ben Feringa even op bezoek in zijn geboortedorp Barger-Compascuum, nu ja, even?

Hem stond een feestelijk programma te wachten, samengesteld door zijn oud dorpsgenoten, familie en vrienden.

cijferlijst

Ben Feringa, Nobelprijswinnaar
Nadat Feringa eerst zijn oude basisschool St. Theresia bezocht, de kinderen toesprak en motiveerde, ontving hij bij zijn vertrek zijn oude schoolrapport ingelijst.Ben Feringa, nobelprijswinnaarEen goede cijferlijst, benadrukte burgemeester Eric van Oosterhout even later op het speciaal geplaatste bordes in het centrum van Barger-Compascuum.Ben Feringa, nobelprijswinnaarBen Feringa, nobelprijswinnaar Ook de regionale en landelijke pers was massaal op komen draven om verslag te leggen van deze middag.

platproaten…

Ben Feringa onthulde, na een korte speech van de burgemeester, door het verwijderen van een rood lint, een bord dat de nieuwe naam bevatte van de dam in het centrum van Barger-Compascuum.Ben Feringa, nobelprijswinnaarBen Feringa, nobelprijswinnaarBen Feringa, nobelprijswinnaar Het plein in het centrum heet nu voortaan het Professor Dr. B. L. Feringadam. Uit handen van de burgemeester ontving Feringa een kopie van het reeds geplaatste bord, want wat heb je nu aan zo’n bord in je geboortedorp waar maar een paar keer per jaar op visite komt, ook al ga je, als je het bord van Emmen richting Barger-Compascuum gepasseerd bent, gewoon weer platproaten…
Ben Feringa,nobelprijswinnaar

Compascumer Klanken

Na de samenkomst en onthulling van het bord op het Professor Dr. B. L. Feringadam ging het gezelschap naar zaal De Kloeck ertegenover. Hier werd een muzikaal ontvangst aangeboden door de Compascumer Klanken.Ben Feringa, nobelprijswinnaar En dat kost niets, werd benadrukt door Henk Wehkamp die het woord gewoon in het dialect deed. Jammer voor de burgemeester, hij moest het maar onder de knie krijgen, of het wordt later ondertiteld zei Wehkamp. Na dit optreden vertrok het gezelschap naar het Veenpark, waar een geplande reünie met de oude basisschoolklas plaatsvond.Professor Dr. B. L. Feringadam

Helaas kunnen niet alle foto’s hier geplaatst worden, om meer foto’s te zien kunt u hier klikken om naar onze oypo-website te gaan. Eventueel zijn de foto’s hier ook na te bestellen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!