Nieuw wandelprogramma ‘elke stap telt’ voor 55-plussers

De Seniorensportcoaches introduceren een nieuw wandelprogramma ‘Elke stap telt’. Bent u 55-plusser? Dan kunt u deelnemen, sportief of niet.

Persoonlijk opbouwplan

Het wandelprogramma bestaat uit een stappenteller en een persoonlijk opbouwplan. Je wordt er een stuk gezonder van, je verbetert de conditie en het is ook nog eens gezellig. Het doel van het programma is het verbeteren van de conditie, zodat deelnemers na tien weken een paar kilometer kunnen wandelen. Dat doel ziet er voor iedereen anders uit, want een ervaren wandelaar kan toewerken naar het wandelen van 20 kilometer.

Instapniveau bepalen

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Gezellig

Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoeten de andere deelnemers elkaar en kunnen ze met elkaar afspreken om ook gedurende de week samen te wandelen.

informatiebijeenkomst

Op vrijdag 21 april 2017 is er een informatiebijeenkomst over het project. De bijeenkomst wordt gehouden in De Valkenhof. Daar kunnen de deelnemers zich eventueel ook aanmelden voor de deelname aan: ‘Elke stap telt’. Het project start in de eerste week van mei.

Extra

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid.

aanmelden

Geïnteresseerde senioren kunnen zich aanmelden via e-mail, of via telefoonnummer 14 0591 en vragen naar Petra van den Bosch. Dus wilt u deelnemen of kent u deelnemers? Geef het door aan Petra.

Wanneer: 21 april van 14.00 – 15.30 uur
Waar:
De Valkenhof
Boomvalk 20
7827 HW   Emmen

E-mail: p.vdbosch@emmen.nl
Tel.: 14 0591