Jongens- en meisjesteam Henricusschool plaats in Drentse finale schoolhandbal

Zowel de jongens- als het meisjesteam van dezelfde basisschool, het St. Henricus uit Klazienaveen, hebben zich zaterdag 25 maart in Oosterhesselen beide te plaatsen voor de Drentse finale schoolhandbal.

dezelfde school

Het is al bijzonder dat twee teams van dezelfde school zich weten te plaatsen, maar dat het nu zowel de meiden als ook de jongens van groep 7 en 8 van de St. Henricusschool uit Klazienaveen zich hebben weten te plaatsen tijdens de voorrondes voor de Drentse finale, dat mag gerust uniek genoemd worden.

allereerste voorrondes

Vorig jaar, op 12 oktober 2016, waren in sporthal de Zon de allereerste voorrondes van het basisschoolhandbal van alle basisscholen in Klazienaveen.  Hierbij wisten zowel het jongens als het meisjesteam van groep 7 en 8 van de St. Henricusschool zich weten te plaatsen. Het ging toen om de voorrondes van alle buitendorpen om zich te kunnen plaatsen voor de Drentse finales van het basisschoolhandbal.

regionale voorrondes

Ook tijdens deze voorrondes, gespeeld op 8 maart in sporthal De Zon in Klazienaveen, wonnen de beide teams overduidelijk en hebben zich hierdoor geplaatst bij de regionale voorrondes. Deze regionale voorrondes werden gisteren, 25 maart gehouden in sporthal De Goorn in Oosterhesselen. Hier wisten beide teams zich opnieuw te plaatsen voor de Drentse finale voor basisschoolhandbal 2017. Deze finale zal worden gespeeld in sporthal De Koel in Borger op 13 mei as.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!