Dorpsbestuur Klazienaveen wil evenementen verplaatsen naar oude ijsbaan

Het verplaatsen van evenementen van het voormalige marktplein naar de locatie van de oude ijsbaan is een van de speerpunten van de dorpsraad van Klazienaveen.

Overleg

Het voormalige marktplein zal in hun ogen dan alleen nog dienst doen als een parkeervoorziening. Volgens Jan Gerfen gaat het dorpsbestuur hiervoor binnenkort op visite bij de directie van de Cabot, voorheen Purit. De Cabot is eigenaar het perceel grond waarop de oude ijsbaan is gelegen. Het voorstel wordt bij de Cabot directie op tafel gelegd  tijdens het overleg over het initiatief om een dorpspark aan te leggen op de locatie van een paar oude, reeds afgebroken, en nog te slopen bedrijfshallen.

geluidsoverlast

De oude ijsbaan is volgens de woordvoerder van de dorpsraad, veel geschikter dan de huidig in gebruik zijnde locatie, het voormalige marktplein. De oude ijsbaan bevindt zich aan de dorpsrand, hij verwacht dat er weinig hinder van het geluid zal zijn, het kan maar een kant op, en dat is richting de aangrenzende landerijen volgens de visie van de dorpsraad. Bovendien is er slechts één ingang naar het terrein, wat het verkeerstechnisch een stuk overzichtelijker maakt.

(Bron: emmen.nu)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!