‘Olifantenpad’ Antares-Pollux nog steeds in gebruik!

Het in 2014 door gemeentemedewerkers als ‘Olifantenpad’ bestempelde oversteek bij de Antares-Pollux,is helaas nog steeds in gebruik. Er zou, naast de oplevering van de verbeterde rotonde in mei 2015, ook een wandel- en fietsontsluiting gecreëerd worden.

Plannen 2014

Het is december 2014, en de gemeente organiseert een informatiebijeenkomst Antares-Pollux over de plannen voor de verbetering van de verkeersstroom van de rotonde tussen de Shell Pollux en het Esso station in een ruimte bij Hake Slaapsystemen. De belangstelling van veel Klazienaveners was gewekt, en de opkomst was dan ook groot.

Verkeersstromen

De tekeningen met plannen lagen voor iedereen ter inzage klaar en er zou op korte termijn gestart worden met de werkzaamheden. Iedereen kon toen zijn mening geven en eigen ideeën spuien. Ook het geplande tijdsbestek van 30 maart tot de oplevering op 5 mei 2015  werd keurig gehaald. Nu, bijna 2 jaar na dato, kan er gezegd worden dat de opknapbeurt van de rotonde met gescheiden rijstroken prima werkt en het een uitstekende verbetering van de verkeersstromen opgeleverd heeft.

‘olifantenpad’

Helaas schort het aan de afwerking, want de destijds met ‘Olifantenpad’ aangeduide oversteek, is helaas nog steeds in gebruik. Er werd in 2014 gesteld dat het een gevaarlijke oversteek was, en het een bijzonder ongewenste situatie opleverde. De situatie zou vragen om een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers, en deze zou direct, na oplevering van de rotonde, eventueel misschien iets later in het najaar, gerealiseerd worden. Ook de rest van het pad langszij de Antares en Pollux zou opgeknapt en aangepast worden waar nodig. Nu, maart 2017, is de oversteek met ontsluiting evenals de opknapbeurt nog steeds niet gedaan, en is de oude ongewenste (gevaarlijke) situatie nog steeds hetzelfde.

Antares-Pollux
De gele lijnen geven de planning gemaakt in 2014 weer van de oversteek met linksboven parkeerterrein en gebouwen van de Welkoop en Hake Slaapsystemen

Het is tot op heden niet duidelijk of er nog doorgang plaatsvindt van de gemeentelijke plannen uit 2014.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!