Waarschuwing voor valse e-mail ICS

We weten het allemaal, internetfraude via criminelen ligt telkens opnieuw op de loer getuige het e-mailtje wat vanmorgen bij de redactie binnenkwam.

Vanmorgen kwam er het onderstaande e-mailtje binnen wat nota bene over internetoplichting gaat. De boefjes! De interne-links wat in het ietwat summiere e-mailtje staat, zijn door ons uitgeschakeld. Het geldt als vanzelfsprekend om nooit en te nimmer op dit soort e-mails te reageren, maar wij geven toch maar even een waarschuwing.

valse e-mail:

=======================================================

afzender: Fraude & Misbruik Afdeling <verborgen@e-mail.com.au>
onderwerp: Onregelmatige activiteiten

Geachte klant,

Wij hebben een melding binnengekregen waaruit is gebleken dat er recentelijk vanuit een onbekend IP-adres is ingelogd op Mijn ICS.

Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij uw kaart tijdelijk geblokkeerd.
Om uw kaart weer te activeren, dient u een fraudepreventie procedure te doorlopen door op de onderstaande link te drukken.

Klik hier om de procedure uit te voeren. verwijderde interne link  .com/welkom>

Is uw kaart nog steeds geblokkeerd? Dan kunt u ons 24/7 telefonisch bereiken, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Henk Driessen
International Card Services Fraudepreventie
________________________________

=======================================================

Wel aangeklikt?

Ook is er geen telefoonnummer vermeld, en de afzender is een vreemd e-mailadres met een buitenlandse domeinnaam. Krijgt u dergelijke e-mail, is het advies om het direct te verwijderen en absoluut niet op een van de links te klikken, U bent gewaarschuwd!! Hebt U per ongeluk al wel geklikt? Neem dan contact op met de fraudehelpdesk, telefoon: 088 – 7867372 of kijk eerst voor meer informatie op de website van de fraudehelpdesk.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!