Groepspraktijk Sirius wordt opgesplitst

De huidige Groepspraktijk Sirius wordt gesplitst. Dit laat de groepspraktijk weten in de laatste  ‘Dokterspost’, een nieuwsbrief voor de patiënten van de Groepspraktijk Sirius.

Huisarts Jan Sorgdrager legt met ingang van 1 april (geen grap!) zijn taak als huisarts in Klazienaveen neer. Dit betekend dat er voor de Groepspraktijk Sirius behoorlijke veranderingen aan zitten te komen is te lezen in de laatste nieuwsbrief.

verdeeld

Jan Sorgdrager is al ruim 26 jaar als huisarts werkzaam in Klazienaveen, en vind dat het tijd wordt voor een ‘ander’ leven. De praktijk van huisarts Sorgdrager wordt overgenomen door de huisartsen Dethmers en Rode. De patiënten worden evenredig verdeeld over de beide huisartsen. De beide huisartsen hebben besloten om te stoppen met de huidige Groepspraktijk, en ieders voor zich praktijk te houden.

De praktijk van huisarts Dethmers blijft gevestigd in de huidige praktijkruimte aan de Sirius. Huisarts Rode daarentegen, verhuisd in juli dit jaar naar het vorig jaar geopende Welzijn- en Gezondheidscentrum aan het van Echtenskanaal nz. 160. (oude Plus supermarktlocatie) De definitieve datum wordt tijdig aan de patiënten kenbaar gemaakt.

extra huisartsen

Om de patiënten van Sorgdrager ook op te nemen, zullen er naast de beide reeds genoemde huisartsen nog extra huisartsen werkzaam zijn. Dat zijn de nu al wekelijks werkzame huisartsen Brinkman en Engelbertink, en de reeds eerder in de Groepspraktijk werkzame huisarts Katuin die weer in de praktijk van Dethmers mee gaat draaien. Huisarts Zwart is ondertussen ook afgestudeerd en gaat huisarts Rode versterking bieden in het Welzijn- en Gezondheidscentrum.

assistentes

Vanwege de splitsing van de huidige Groepspraktijk vindt er ook een noodzakelijke opsplitsing plaats van de assistentes en praktijkondersteuners. De huisartsen hopen met de geplande opsplitsing dat er ook in de toekomst voor de patienten op deze wijze voor een goede en ook persoonlijke huisartsenzorg geboden kan worden.

het Noorderlicht / dokwerk

De praktijk van huisartsen Dethmers, Engelbertink en Katuin gaat verder onder de naam ‘Het Noorderlicht’, en de praktijk van huisartsen Rode, Brinkman en Zwart krijgt de naam ‘Dokwerk’.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!