Ben Heijnen: ‘Het Bargerveen’, een nieuw boek over mijn passie!

Schrijver en hobbyfotograaf Ben Heijnen geeft met zijn nieuwe boek: ‘Het Bargerveen’, een extra dimensie aan zijn passie: ‘Het Bargerveen’.

Ben Heijnen, geboren Klazienavener, is nu 72 jaar en bracht zijn jeugdjaren in Zuid-Oost Drenthe door. Na de basisschool ging hij naar de LTS en deed vervolgens de Bemetel opleiding. Werkte vervolgens korte tijd als onderhoudsmonteur bij de AKZO en ging, zijn vaste baan opzeggend,  als jonge man de wijde wereld in om vervolgens ruim anderhalf jaar in Australië te blijven.  Een tijdje werken, zoals hijzelf zegt, en als er centjes genoeg verdiend waren, een poosje rondtrekken en genieten van het prachtige land, levenservaring opdoen!

Kibboets

Na deze periode kwam hij in de Kibboets in Israël terecht, en verbleef er een aantal maanden. Het werken was er zwaar, maar het werken op een ‘soort boerderij’ gaf hem veel voldoening, Maar vooral het s’avonds gezellig bij elkaar zijn met gelijkgestemden, gaf hem veel plezier. Jammer was, zegt hij, dat hij al aan zijn moeder geschreven had dat hij met de kerst thuis zou zijn, anders was hij er nog veel langer gebleven.

Nederland

Terug in Nederland, vond Ben snel een nieuwe baan bij het Zuiveringsschap Drenthe, wat nu Velt en Vecht heet. Huwde een paar jaar later, om daarna samen met zijn vrouw de trotse ouders van een zoon te worden.

De sport loopt als een rode draad door zijn leven., was o.a. actief als voetballer, volleyballer, wielrenner en marathonloper, en liep de eerste 2 marathons van het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. In totaal liep Ben meer dan 12 keer een marathon in veel steden en plaatsen. Nog steeds is Ben in hart en nieren bezig met sport, en traint en coacht al ruim 43 jaar als volleybaltrainer het heren 1 team van Dalen en het meisjesteam van Erica.

Maar ook het schrijven van verhalen, dat zit in zijn bloed. Hij schreef voor het personeelsblad van het Zuiveringsschap, later Velt en Vecht.  Had een eigen pagina en was er een soort ‘miniman’ zoals hij het zelf noemt. “Ik schreef kritische verhalen en toneelstukken, tot een ‘songfestival’ aan toe” zegt hij wat ondeugend lachend plezierig terugkijkend, “vooral het oefenen vooraf…..”.

‘Het Bargerveen’

Heijnen: “Ik kom heel vaak in het Bargerveen om te wandelen en te fotograferen. Een van de mooiste dingen vind ik de weerspiegelingen in het water. Het hele veengebied ligt vol met spiegels”!  “Als ik daar dan over de smalle veenpaadjes aan het dwalen ben, Strunen, zoals de Drent zegt, dwalen mijn gedachten vaak met mij mee”, even later vervolgend: “Die gedachtespinsels en de bijbehorende foto’s plaats ik dan op mijn Facebookpagina ‘Het Bargerveen’.

Het nieuwe boek is een verzameling van deze verhalen en foto’s, en is heel afwisselend met prachtige kleurenfoto’s en met korte, krachtige verhalen.

‘Het Bargerveen’ van Ben Heijnen heeft 139 pagina’s, ISBN: 9789463427128 is gepubliceerd via het self publishingplatform: Mijnbestseller.nl.
Het boek is vanaf volgende week onder andere te verkrijgen bij www.mijnbestseller.nl en de reguliere boekhandel. Prijs: €17,50.