JMS Hurry-Up pakt opnieuw de winst!

Het heren 1 team van JMS Hurry-Up pakte zaterdagavond opnieuw de winst! Ditmaal voegden Martin Vlijm en zijn mannen de overwinning op het Belgische Olse-Merksem aan het lijstje toe.

Het ging afgelopen zaterdagavond om de laatste thuiswedstrijd dit seizoen in de BENE-League.

Eerste helft

Na een vlotte openingsscore door Thies Berendsen, scoorde Merksem 2 maal achtereen. Maar via Ronald Suelmann, Tomas Bernatavicius en Tommie Falke stond de teller even later op 4-3. Merksem bleef goed contact houden met 4-4, echter luttele seconden later was het opnieuw aan Ronald Suelmann en Thies Berendsen 6-5.

Via Tomas Bernatavicius en Ronald Suelmann stond er even later een 10-7 op het scorebord. Op dit cruciale moment voor Merksem werd door de gasten uit België een time-out aangevraagd in de 19e minuut. Merksem scoorde tweemaal achtereen, 10-9, en hierop vond Martin Vlijm dat het tijd werd voor een time-out aan de zijde van Hurry-Up. Maar Merksem kwam terug tot 12-12!

Via Tommie Falke en Bart Mik werd het 14-12 en even later was het  opnieuw raak voor Bart Mik. De man die openingsscore begon, sloot ook af met rust: 16-14 door Thies Berendsen.

Tweede helft

De Zwartemeerders gaven de kleine voorsprong niet meer echt uit handen. Hoewel het nog wel even spannend werd in de 40e minuut bij een stand van 18-17. Vaidas Trainavicius keerde in de tweede helft terug het veld in, hersteld na zijn blessure, om weer in het spelritme te kunnen komen. Iets wat de Litouwse middenopbouwer dan ook in stijl deed. Hij wist de cirkelloper Sjoerd Boonstra telkens opnieuw te vinden en aan te spelen.

Na 45 minuten speeltijd nam Merksem opnieuw een time-out, maar de gedreven Hurry-Uppers gaven geen cadeautjes meer weg, en hielden de touwtjes strak in handen.

Door een tweetal tijdstraffen aan de zijde van Hurry-Up, kwamen de gasten uit Merksem van 25-20 terug tot 26-24. Met een draai-bal maakte Tommie Falke aan alle onzekerheid een eind, 27-24.  Vaidas Trainavicius scoorde het laatste punt in deze laatste thuiswedstrijd van de BENE-League voor Hurry-Up.

JMS Hurry-Up – OLSE Merksem
Ruststand : 16-14
Eindstand: 30-26