Drie Drenten in een oud barrel door de Scandinavische sneeuw, dag 5.

In een oud barrel door de sneeuw in Scandinavië! De 23-jarige Merlijn Tijhuis uit Zwartemeer, de 23-jarige Erik Vink uit Gees en de 22-jarige Stan Themme uit Odoornerveen zijn zaterdagmorgen  4 februari vanuit Klazienaveen voor de Zesde Winter Editie van The Carbage Run vertrokken naar Kopenhagen.

DAG 5,  VRIJDAG 10 FEBRUARI

Van Sundsvall naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden en tevens eindbestemming.carbage run

DE LAATSTE LOODJES…en OPDRACHTEN

Vandaag alweer de laatste dag van de Carbage Run Wintereditie 2017. Onze Drie Drenten zijn weer met frisse moed van start gegaan vanochtend, maar of ze zo fris zullen blijven? Dat is even de vraag, na het volbrengen van de opdracht van vandaag.

Op het eerste gezicht lijkt deze challenge redelijk simpel:carbage run ‘Maak een video van een van je teamleden, terwijl deze een blikje Surströmming open maakt en er een hap van neemt’. Nou, appeltje-eitje denk je dan… totdat je wat filmpjes op het internet opzoekt, waarin diverse waaghalzen alleen al bij het openen van zo’n blikje over hun nek gaan en vervolgens al kotsend een paar hapjes van de zure, gefermenteerde haring naar binnen werken.

Het lijkt mij tenminste op zure haring, iets waar ik zelf geen moeite mee heb, maar bij het aanschouwen van dit soort opnames voel ik mijn maag al omdraaien en ga ik toch twijfelen of het daarmee te vergelijken is. Zoonlief Merlijn appte mij dapper: “We gaan in ieder geval zo’n blik kopen en toch maar even proberen” We wachten hun filmpje maar af….carbage run

Afijn, de Cadillac baant zich weer een weg door de sneeuw in Zweden vandaag, de jongens genieten volop en zijn best trots op hun barrel: “Die Cadillac is echt een beest door de sneeuw, nog geen sneeuwketting aangeraakt!” Terwijl ze gisteren toch diverse glij-en slippartijen van collega-deelnemers hebben meegemaakt. Maar gewapend met een stel goede winterbanden, voorwielaandrijving en wat fancy-systeempjes staan de boys met dit barrel hun mannetje.carbage run
Onderweg hebben ze prachtige landschappen voorbij zien komen en zelfs een hele kudde Noors wild hun weg zien oversteken, waar andere deelnemers voor in de remmen moesten om vervolgens in de berm diep in een bult sneeuw te eindigen. Gelukkig zijn er meestal helpende handen in de buurt en kan de tocht gezamenlijk, al dan niet in colonne, voortgezet worden.
Deze laatste dag zal vast en zeker ook de nodige mooie plaatjes en fantastische avonturen opleveren, we volgen ze in spanning…
Zet ‘m op kanjers!

Echt, het allerlaatste…

De Surströmming challenge van gisteren, op de laatste dag van de Carbage run… blijkbaar is die haring slecht te eten, gezien de reactie van Stan en Merlijn.
Op mijn vraag, later die middag, of de vieze smaak al weg was antwoordde Merlijn: “In vlagen komt het weer terug, zó ongelooflijk ranzig, alsof je een rottende vos op eet”
Ik weet niet wat Merlijn in zijn leven al gegeten heeft (buiten moeder’s pot om) maar “rottende vos??”carbage run
Nou, mannen… in elk geval hoeven jullie géén Surströmming als souvenir voor mij mee te nemen… Ik heb al gegeten en gedronken bij het zien van dit filmpje! (dat laten wij als redactie hier maar niet zien….)

Met dank aan Edith Pul, moeder van Merlijn.

INFORMATIE

De Winter Editie 2017 van The Carbage Run wordt gereden van 6 t/m 10 februari 2017. Een route van zo’n 2500 kilometer vol sneeuw, uitdagende wegen, prachtige fjorden en unieke landschappen.

ROUTE

– Kopenhagen (start)
– Oslo
– Bergen
– Hamar
– Sundsvall
– Stockholm (eindbestemming)