The Barrel Challenge start zondagochtend vanaf Routiers nabij A37

De Carbage Run, is nog maar net beëindigd, of er staat zondagochtend alweer een tocht met oude barrels die naar Scandinavië afreizen op het programma. Die oude barrels dienen van voor 1999 te zijn, de prijs maakt niet uit.

Routiers Emmen

Zondag begint de zogeheten The Barrel Challenge Wintereditie 2017, een race met oude auto’s door Scandinavië van 12 tot en met 17 februari. Deze keer wordt er s’morgens vanaf 8.00 uur in Emmen op de grens met Klazienaveen (terrein bij Routiers langs de A37) met ongeveer 170 deelnemende teams gestart. Er wordt eerst door het oostelijke deel van Nederland gereden richting Bad Nieuweschans. Bij Tuil Logistics, het eerste checkpoint. worden alle teams tussen 10.00 en 11.30 uur verwacht

Route

De route zelf is onbekend voor de deelnemers, alleen de eindbestemmingen zijn bekend. Elke morgen krijgen ze de complete route met de bijbehorende opdrachten.

Eindbestemming

Vanaf het eerste checkpoint in Bad Nieuweschans gaan de deelnemende teams naar Travemünde in Duitsland om de boot op eigen gelegenheid naar Zweden te nemen. Maandagochtend 13 februari vind de officiële start plaats in Trelleborg, Zweden. Daar wordt een eerste rit met opdrachten gereden richting Karlstad en de dag erna gaan de route van Karlstad naar Savalen in Noorwegen.

Op woensdag 15 februari is de rit gepland van Savalen naar Dombas en donderdag 16 februari van Savalen naar Bergen, dat is aan de Noorse kust, ook wel het regengebied van Noorwegen genoemd. In dit jaargetijde valt de regen dan daar meestal als sneeuw uit de lucht. Vrijdagmorgen de 17e gaan de equipes weer op de boot, wat dan tegelijkertijd ook de eindbestemming is.

The Barrel Challenge Wintereditie 2017

Tijdens de challenge krijgen de teams diverse opdrachten, oftewel ‘The Challenges’. De knotsgekke opdrachten leveren punten op en zo doet iedereen mee om te eindigen als The BarrelChamp!