Drie Drenten in een oud barrel door de Scandinavische sneeuw, dag 4.

In een oud barrel door de sneeuw in Scandinavië! De 23-jarige Merlijn Tijhuis uit Zwartemeer, de 23-jarige Erik Vink uit Gees en de 22-jarige Stan Themme uit Odoornerveen zijn zaterdagmorgen  4 februari vanuit Klazienaveen voor de Zesde Winter Editie van The Carbage Run vertrokken naar Kopenhagen.

DAG 4,  donderDAG 9 FEBRUARI

Van Hamar in Noorwegen naar Sundevall in Zweden. carbage run

“De Cadillac is nog prima in vorm” meldde Stan gisteren. En inderdaad, zo op de foto te zien staat hij er nog even stoer en winters bij…een pláátje!carbage runNiet elk deelnemend barrel kwam gisteren ongehavend uit de strijd; een oude Ford Transit moest na een fatale glijpartij de strijd tegen de winterse elementen opgeven.

Opdrachten

De opdracht vind een ‘grote Noor met ID en Friese Doorlopers’ zijn onze Drie Drenten niet tegen gekomen, dus geen extra punten die dag. Wel hebben ze in Hamar een kijkje genomen bij Vikingskipet, de (wereld) beroemde ijsbaan, waar op dat moment een ijshockeywedstrijd gaande was.

carbage runHelaas heeft het verblijf van de jongens ook iets minder leuke kanten: ze hebben hun tweede parkeerboete te pakken, en die zijn niet mis in Noorwegen: 900 Noorse Kronen, en dat is zo’n dikke 100 euro!

Maar goed, vanochtend zijn ze weer met frisse moed vertrokken… op weg naar Sundevall in Zweden. Met opnieuw leuke opdrachten op zak, en die leiden weer tot de nodige hilariteit: ‘Maak een foto van je barrel naast een Koenigsegg’, een bekende Zweedse sportwagen waar veel autoliefhebbers van watertanden.carbage run

Zweden kent ook de langste periode voor zwanger- en ouderschapsverlof, maar liefst 480 dagen! Dus een dikke beloning als je jezelf in dit land voortplant… vandaar de tweede opdracht: “Neem een positieve zwangerschapstest mee naar de finish”.carbage run En omdat Zweden natuurlijk ook bekend is vanwege het Knäckebröd: “Neem een zo groot mogelijke knäckebröd mee naar de finish”.

Ik denk dat onze drie mannen zich niet hoeven te vervelen vandaag… maar of ze het voor elkaar krijgen om een zwangere Zweedse een positieve test afhandig te maken? …mwah, daar twijfel ik een beetje aan.

Edith Pul, moeder van Merlijn.

INFORMATIE

De Winter Editie 2017 van The Carbage Run wordt gereden van 6 t/m 10 februari 2017. Een route van zo’n 2500 kilometer vol sneeuw, uitdagende wegen, prachtige fjorden en unieke landschappen.

ROUTE

– Kopenhagen (start)
– Oslo
– Bergen
– Hamar
– Sundsvall
– Stockholm

error: De inhoud van deze website is beschermd !!