LPG-installatie Shell Klazienaveen krijgt periodiek onderhoud

De LPG-installatie van het Shell tankstation gelegen aan de N862 bij de Pollux-rotonde krijgt deze week  periodiek onderhoud.

Vanuit de overheid is het verplicht gesteld om periodiek onderhoud en inspectie aan LPG tanks te verrichten. Deze periode kan variëren van 6 tot maximaal 12 jaar. In Nederland geldt een strengere regelgeving dan in tot dusver in de Europese regelgeving is opgenomen.

Nederlandse Praktijk Richtlijn

De periodieke herbeoordeling (herkeuring), zoals genoemd in NPR 2578, van LPG-reservoirs en installaties moet worden uitgevoerd in het 6e kalenderjaar nadat de laatste keuring heeft plaatsgevonden. Een vast onderdeel van de herkeuring is het inwendig onderzoek. De vaste termijn voor het inwendig onderzoek kan voor reservoirs tot maximaal 40 m3 worden verlengd van zes jaar naar maximaal twaalf jaar indien een onderhoudsschema wordt gevolgd op basis van NPR 2578. Dit houdt onder meer in dat in het zesde kalenderjaar de veerveiligheid moet worden vervangen. shell klazienaveen, lpg installatie

Shell Klazienaveen

Klazienavener Ron Katoen, eigenaar van onder andere het Klazienaveense Shell station, liet weten dat de totale periodieke herkeuring en installatie van een andere (her-) gekeurde LPG-tank ongeveer 1 week in beslag gaat nemen. Op de foto wordt de ‘oude’ LPG-tank op een zogenoemde dieplader afgevoerd, en de vervangende LPG-tank staat  klaar om weer geplaatst te gaan worden.shell klazienaveen, lpg installatie

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!