Drie Drenten in Klazienaveen gestart voor de The Carbage Run

In een oud barrel door de sneeuw in Scandinavië! De 23-jarige Merlijn Tijhuis uit Zwartemeer, de 23-jarige Erik Vink uit Gees en de 22-jarige Stan Themme uit Odoornerveen zijn zaterdagmorgen vanuit Klazienaveen voor de Zesde Winter Editie van The Carbage Run vertrokken naar Kopenhagen.

Sponsoren

De opdrachten van The Carbage Run beginnen al voordat de mannen van start gaan. De dagwaarde van hun auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 1998. Ook is er een creatieve uitdaging om met de meest originele barrel aan de start te verschijnen. De tocht is natuurlijk niet goedkoop, zo’n oud barrel verbruikt meestal een flinke hoeveelheid brandstof. Om ook dit probleem op te lossen hebben ze aan aantal sponsoren betrokken bij hun plannen voor The Carbage Run. De bedrijven Rhino Techniek, Tapir, Eetcafe Lindeboom, Apart Kadootje en Autobedrijf van Veggel geven de Drenten de nodige ondersteuning. Bij de laatst genoemde is Merlijn Tijhuis APK-keurmeester. Hij zal het oude barrel waar de drie mannen de tocht mee gaan rijden, wel in top conditie gebracht hebben. Echter daarboven in Scandinavië is het winter…..

Kopenhagen

De start vindt nu voor het eerst in het buitenland plaats, de voorgaande jaren was er telkens ergens een verzamelpunt in Nederland. De start van de 6e wintereditie vindt plaats in de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Na drie keer Oostenrijk, daarna Scandinavië en afgelopen keer naar Andorra, gaat de Run in 2017 opnieuw door Scandinavië. De Winter Editie 2017 van The Carbage Run wordt gereden van 6 t/m 10 februari 2017. Een route van zo’n 2500 kilometer vol sneeuw, uitdagende wegen, prachtige fjorden en unieke landschappen.

Route

– Kopenhagen (start)
– Oslo
– Bergen
– Hamar
– Sundsvall
– Stockholm