Komst Jongeren Ontmoetingscentrum Klazienaveen onzeker

De komst van het Jongeren Ontmoetingscentrum Klazienaveen is erg onzeker geworden. Dinsdagavond was hiervoor een bijeenkomst door de initiatiefnemers georganiseerd in het Medisch Gezondheidscentrum van Klazienaveen.

Bezwaren

De bedoeling van de initiatiefnemers, William Hummel en Waylon van Ommen, is om in het oude Top4Sport pand, gelegen aan de Langestraat 136 onder de flat een Jongeren Ontmoetingscentrum te creëren. Een ideaal pand denken ze, dat ook nog eens voor een aantrekkelijk prijsje gehuurd kan worden. Maar de omwonenden hebben er klaarblijkelijk andere gedachten over.

Overlast

De omwonenden vrezen overlast van hangjongeren en nog meer geluidsoverlast te krijgen. william hummelEn dat werd met duidelijke woorden uiteengezet. De bezwaren van de bewoners van het bovenliggende flatgebouw werden dan ook eerder aangewakkerd dan weggenomen door de initiatiefnemers.

Presentatie

Eén oorzaak hiervan is in ieder geval de bijzonder zwakke voorbereiding en presentatie van het geheel. Er werden geen concrete voorbeelden en ideeën getoond aan de bewoners die op de uitnodiging om de ideeën te bespreken, waren ingegaan. Ook werden er geen oplossingen gegeven voor mogelijke extra problemen. Het geopend zijn op wat toezeggingen van vrijwilligers (moeders en vaders en de jongeren zelf) was te vaag en niet goed vastgelegd. Ook het 7 dagen per week geopend zijn riep nogal wat weerstand op. Aan de reacties te merken zijn de beoogde maandag tot en met donderdag van 9.00- 21.00 openingstijden nog niet zo’n groot probleem voor de omwonenden.

Weekend

Het Ontmoetingscentrum zou daarnaast geopend moeten zijn van vrijdag tot en met zondag van 9.00 tot 23.00 uur. Een groot probleem is het verwachtte geluidsoverlast door al die schreeuwende en lawaai veroorzakende jongeren. Zij zien het gehele ‘soos gebeuren’ dan ook niet zitten.jongeren ontmoetingscentrum De bewoners van de flat zijn met hun balkonnetjes gevestigd vlak boven het te openen centrum. Het is dus erg onzeker of het genomen initiatief bijval krijgt en doorgang kan gaan plaatsvinden.

 

 

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!