Kerkhof Erica binnenkort verrijkt met een Mariakapel

Nog dit jaar zal het van start gaan, de bouw van een Mariakapel op het kerkhof in Erica. Dat is tenminste de bedoeling, hiervoor dient nog wel een kleine bestemmingsplanwijziging doorgevoerd te gaan worden. De toestemming van de kerkelijke autoriteiten is informeel al rond.

Plannen

Het beoogde bouwsel zal een hoogte van circa 5 bij 6 meter moeten krijgen. De plannen voor zo’n kapel liggen al sinds 2013 in Erica op stapel. De kapel moet een plek van bezinning worden,  een rustgevende plek, waar je tot jezelf kunt komen en een kaars voor iemand kunt aansteken.

In Drenthe zijn er niet zoveel van dit soort kapellen in tegenstelling tot de wat zuidelijker gelegen provincies.

Processie

Er is een goede hoop dat de start van de bouw van de Mariakapel nog dit voorjaar zal gaan beginnen.  Voor 15 augustus, de dag van de processie Maria Ten Hemel Opneming, zou het dan klaar moeten zijn. Een feestdag voor katholiek Erica.

Voor het onderhoud als de zowel de  bouw van de Mariakapel hebben zich ook al veel vrijwilligers aangemeld.

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!