Bernard ten Velde signeert zijn tweede boek bij Primera Klazienaveen

Zaterdagmiddag 28 januari was het dan zover. Wekenlang keek de inmiddels 86- jarige Bernard ten Velde er naar uit. Het signeren van zijn tweede, en gelijk ook zijn allerlaatste boek.

Allerlaatste

Zijn allerlaatste, dat gaf hij direct al aan in zijn eerste interview met de redactie van klazienaveenlokaal.nl. Alle verhalen en notities werden altijd door de krasse 86-jarige gewoon op papier geschreven en verwerkt.bernard_ten_velde Een computer of iets van dien aart ontbreekt in zijn huis.

Klus

Een hele klus dus voor zijn schoondochter Thea en zoon Frans om alles te verwerken en te zorgen dat het bij de drukker terecht kwam. Ook zij waren bij de signeersessie aanwezig om de 86-jarige ten Velde te ondersteunen. bernard_ten_velde

 

De eerste koper van zijn boek nam zelfs een bloemetje mee voor op de signeertafel.

Vroeger

bernard_ten_veldeDe tweede op rij was dhr. G Borgman uit Zwartemeer om het boek “Nog ien keer dan” door Bernard ten Velde persoonlijk te laten signeren. “Ik heb altied veul respect veur je as schriever had” zegt een even zo krasse en ongeveer evenoude Borgman die met wandelstok loopt, en: “Ik woon al meer dan vieftig jaor in Zwartemeer.” Aan de verhalen te horen van ‘vroeger,’ die ze tegen elkaar afstaken, kenden de twee elkaar redelijk goed van de eerdere jaren, en werd de herinneringen bij beiden even weer wat helderder.

Foto’s zijn hier te zien en na te bestellen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!