Jans Jagt brengt vermakelijke en ontroerende verhalen in ‘Lopen naar de horizon’ in nieuw boek!

Jans Jagt uit Klazienaveen is  journalist, sportman, en heeft een verleden in de sportjournalistiek, maar ditmaal pakt hij zijn pen op om verhalen te schrijven uit de regio. Het bekende verhaal over de marathon in Zuidoost-Drenthe werd eerdere jaren gepubliceerd en is ditmaal vergezeld door vermakelijke en ontroerende verhalen in ‘Lopen naar de horizon’. Het nieuwe boek van Jans verschijnt vrijdag 27 januari bij Uitgeverij Boekscout.

Calami Literatuurprijs

In 2013 won hij de Calami Literatuurprijs. Vervolgens in 2014 de Karma Literatuurprijs. Beide winnende verhalen zijn ook opgenomen in deze verhalenbundel van de in Zwartemeer geboren Jans Jagt (1951). De meeste verhalen zijn ontleend aan zijn grote passies: sport, reizen en natuur. Door zijn werkzaamheden als journalist en public relations medewerker is Jans een liefhebber van de Nederlandse taal. Het is een mooie manier om fantasie en ervaring om te zetten naar woorden.

Signeersessie

Op zaterdagmiddag 4 februari houdt de auteur Jans Jagt een signeersessie bij de Bruna aan de Langestraat 111 in Klazienaveen. Hier is het boek zelf ook te koop.

Samenvatting

De emotie van het leven. Of het nu gaat om zijn grote passie sport, natuur of reizen: in alle verhalen van Jans Jagt beschrijft hij de emotie van de hoofdpersoon. Met een sfeerbeschrijving belandt de lezer midden in de Drenthe Marathon. Tijdens het lezen van de reisavonturen door voormalig Joegoslavië en Rusland zit de lezer naast de stoel van de reiziger. De onbeschrijfelijk mooie natuur van Zuidoost-Drenthe is voor de schrijver het decor van aangrijpende verhalen. De ene keer met de woeste Zodiac in de hoofdrol, een andere keer kruipt hij in de huid van de lieftallige Tamara.

Verrassen

Uitgeverij Boekscout: “Jans Jagt heeft een verhalenbundel geschreven met eenheid, die je door onvoorspelbaarheid en creativiteit toch elk verhaal weer weet te verrassen.”

Titel: Lopen naar de horizon
Auteur: Jans Jagt
Geïllustreerd: ja
Uitvoering Paperback
Aantal pagina’s: 132
ISBN: 9789402232950