Internetfraude via e-mail met Vodafone als afzender!

Waarschuwing voor internetfraude via e-mail met  Vodafone als afzender. Het door de criminelen gebruikte onderwerp is  Autorisatie van de rekening. De tekst zoals het vandaag op de redactie ontvangen werd staat hieronder.

Gevaarlijke interne links

De interne links die naar de illegale praktijken gaan zijn natuurlijk door ons verwijderd. In de tekst staan o.a. een aantal spel-en schrijffouten. Ook wordt in de tekst de ING genoemd en als e-mail afzender Vodafone…. En dat geeft natuurlijk direct stof tot nadenken.

Inhoud van de e-mail:

==========================================================

Beste klant,
Onze systeem heeft opgemerkt dat er op uw account onlangs is ingelogd vanaf een ander IP-adres. Dit kan zijn geweest door dat u bent ingelogd vanaf een andere internetverbinding of door het herstarten van uw huidige internet modem.
De veiligheid van u bankomgeving gaat bij ons voorop en daarom zijn wij genoodzaakt om na te gaan of de toegang tot de rekening door u zelf is geautoriseerd .
Wij verzoeken u de autorisatie van de rekening via onderstaande link te bevestigen.
Verifieer uw huidige IP-adres hier.
Als de verificatie van u rekening binnen 24 uur na ontvangst van deze email niet is voldaan, dan is het aan de ING om het betaalverkeer veilig te houden. De ING zal daarom ook een preventiefe blokkade instellen op uw MIJN ING en uw ING betaalpas.
Meer informatie
Daarnaast vragen wij u ook de bankafschrift te controleren op onregelmatige activiteiten. Merkt u een onbekende af/bijschrijving op uw rekening dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met uw lokale bank.
Mvg,
ING NL

==========================================================

Waarschuwing:

Klik absoluut niet op een van de interne links die in dit soort teksten staan!! Hebt u per ongeluk wel op zo’n link in de e-mail geklikt, ga dan naar de Fraude Helpdesk voor meer informatie en eventueel hulp.