Toneelgroep Klazienaveen speelt “De Broodtrommel van Oude Rieks”

De toneelgroep Klazienaveen is de afgelopen maanden druk geweest met het instuderen van het blijspel “De Broodtrommel van Oude Rieks”. Het betreft een hilarisch blijspel geschreven en geregisseerd door Adriaan Vellinga uit Erica. Dit is alweer het tiende toneelstuk van de hand van de regisseur van de Toneelgroep  Klazienaveen.

Gratis toegang

De première van “De broodtrommel van Oude Rieks” is aanstaande vrijdagavond 20 januari 2017 in De Noorderbreedte in Klazienaveen. De toneelgroep speelt daar voor de senioren van Klazienaveen, georganiseerd door de Begeleidings Commissie Ouderen Klazienaveen. De toegang is gratis.

Blijspel

Het blijspel speelt zich af op het erf van Oude Rieks , een rol die wordt gespeeld door de tachtigjarige Siens Roelofs. Oude Rieks de Haan is een ouderwetse, eigenzinnige man. Hij moet niks hebben van banken e.d. Al zijn geld bewaart hij in zijn huisje, dat eigenlijk niet meer van deze tijd is. Rieks is nog nooit op vakantie geweest en gaat nu voor het eerst een weekje weg met de boot van De Zonnebloem.

Met de buren en hun dochter , heeft Rieks een zeer goede verhouding. Zij krijgen hem zo ver dat hij zijn geld bij de bank onder brengt. Voor de buren een zorg minder, maar niet voor Rieks, die de bank nog steeds niet vertrouwd. Als Rieks nog maar net van huis is komen vier verre familieleden langs die denken dat zij de enige erfgenamen zijn. Zij ontdekken dat Rieks niet thuis is. Zij komen een aantal dagen later weer en treffen hem wederom niet en breken zelfs bij Rieks in. Hierbij worden ze betrapt door de buurman. Het arrogante westerse viertal gaat verschrikkelijk af, maar komen toch terug omdat zij hun erfenis toch wel graag binnen willen halen.

Als Rieks terugkomt van zijn reisje is hij in gezelschap van een dame, een echte Brabantse, die Rieks volledig heeft ingepakt. Zij is, blijkt al gauw, ook op het geld van Rieks uit. De familie en de Brabantse dame komen, uiteraard, bedrogen uit. Zij krijgen wel iets, maar zeker niet wat ze gedacht hadden.

Agenda

Een volle agenda voor de leden van de toneelgroep, want de première van “De broodtrommel van Oude Rieks” is morgenavond vrijdag 20 januari 2017 in De Noorderbreedte in Klazienaveen. Volgende week op zaterdag 28 januari 2017 speelt de Toneelgroep Klazienaveen voor de leden en donateurs van de wandelvereniging “De Tippelaar” in het buurtgebouw de Molen te Klazienaveen. Later vinden er nog optredens plaats in Nieuw-Amsterdam, Erica en nogmaals in Klazienaveen. Kijk hiervoor op de website van de Toneelgroep Klazienaveen