86-Jarige Bernard ten Velde publiceert een tweede boek

Bernard ten Velde uit Klazienaveen heeft onlangs zijn tweede boek uitgebracht. De inmiddels 86-jarige schrijver heeft in zijn leven al veel verhalen en gedichten geschreven en naar buiten gebracht in onder andere het helaas vorig jaar opgeheven dorpsblad ‘De Krooie’.

Bernard ten Velde
De Ster uit 1978

Maar niet alleen in ‘De Krooie’, een dorpskrantje wat een bestaansrecht van 48 jaar heeft gekend en waarvoor hij ruim 18 jaar heeft geschreven, nee, vanaf de jaren 70 heeft hij ook veel geschreven voor ‘De Ster’, het maandblad van buurtvereniging Noorderlicht. Maar ook het krantje ‘Ons Contact’ van de katholieke bond ontkwam niet aan zijn schrijverstalent.

Dialect

Het zal de lezers die Bernard nog kennen, dan ook niet verwonderen dat de inhoud van zijn tweede publicatie voor het merendeel in het dialect is geschreven.Bernard ten Velde Het nieuwe boek met als titel “Nog ien keer dan” is een verzameling met verhalen en gedichten met de gedachten “naor vrogger”. Bernard neemt met zijn tweede boek de lezer dan ook opnieuw mee naar vroegere tijden.

Bernard: “Ik krijg zelf telkens tranen in mijn ogen als ik mijn verhaal ‘Op Dansles’ lees”. “Natuurlijk ben ik wel op dansles geweest, maar daar heb ik mijn liefde niet ontmoet”.

Revue

Dat Bernard schrijverstalent heeft is wel duidelijk, want voor het 25 jarig bestaan van buurtvereniging ‘Het Noorderlicht’ heeft ten Velde destijds een complete revue geschreven.

Persoonlijk signeren

Op zaterdag 28 januari zal Bernard ten Velde van 14.00 tot 16.00 uur persoonlijk bij Primera Klazienaveen aan de Langestraat 103 aanwezig zijn om zijn boek te signeren.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!