Kunstwerk nabij de voormalige Rabobank locatie

Het kunstwerk wat lang geleden bij het voormalige RABO pand geplaatst is, roept wel enige vraagtekens op.

Door wie is het gemaakt en wanneer en wegens welke gelegenheid is het geplaatst? Zie foto.

Wie weet hier antwoord op? Graag een berichtje naar de redactie van Klazienaveen Lokaal    (redactie@klazienaveenlokaal.nl )

Reacties

Na bovenstaande oproep in een mochten wij ons verheugen op een aantal reacties. Het schijnt dat het kunstwerk geplaatst is 1996, alweer ruim 20 jaar geleden. De kunstenaar die het gemaakt heeft is Robbert van der Horst en heeft als titel  ‘Het is anders als je denkt’  ontvangen. Het is gemaakt van gegoten aluminium en staal. Het schijnt ook dat het niets van doen heeft met de RABO-bank, en dat het gewoon in opdracht van de gemeente Emmen is ontworpen en gemaakt. Op een enkele op het internet gevonden foto tref je ook wel de naam van “appelvrouw” aan.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!