Hartstikke mediterraan – verandering van spijs doet leven
 Regio/Emmen – In de landelijke ‘’Kookboekenweek’’ organiseert Facet een lezing over gezonde voeding volgens het mediterrane dieet door Janine Jansen in Facet Emmen centrum.
Regio/Emmen – In de landelijke ‘’Kookboekenweek’’ organiseert Facet een lezing over gezonde voeding volgens het mediterrane dieet door Janine Jansen in Facet Emmen centrum.
In de lezing “Hartstikke Mediterraan- verandering van spijs doet leven” geeft Janine Jansen, de helft van het duo Jansen & Jansen, een overzicht van de ins en outs van een gezonde leefstijl en voeding. De andere helft van dit duo is haar zus Annemieke, die als cardioloog verbonden is aan het Groene Harts Ziekenhuis van Gouda. Zij doet al jaren onderzoek naar de invloed van voeding op het menselijk lichaam. In hun kookboeken en in hun wekelijkse column in dagblad Trouw schrijven zij over bewuster en gezonder eten. Maar willen daarbij vooral vooropstellen dat je je niet alles moet ontzeggen!
In de lezing “Hartstikke Mediterraan” op zondag 12 november legt Janine uit waar onze voeding uit bestaat, waarom de authentieke mediterrane keuken gezonder is dan het huidige Westerse voedingspatroon. Speciale aandacht geeft zij in haar lezing aan de ongelooflijke hoeveelheid ‘instinkers’ die onder de noemer ‘gezond’ door de voedingsindustrie worden aangeprezen, wat voor veel misverstanden zorgt.
Kaarten zijn te verkrijgen op onze website of aan de balie bij één van onze vestigingen.
Wat: lezing “Hartstikke Mediterraan”
Wanneer: zondag 12 november, 13:30 uur
Waar: Facet Emmen centrum
Kosten: €5,- voor leden en €7,50 voor niet-leden.
