Al ruim 300 inschrijvingen voor het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn

32e-Drenthe-Loopfestijn-(1040)webKlazienaveen – Het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn is ambitieus! Er zijn reeds meer dan 300 inschrijvingen voor dit grootse sportevenement.

Zaterdag 25 mei wordt in Klazienaveen alweer de 39e editie van het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn gehouden. Er hebben zich inmiddels al ruim 300 lopers ingeschreven. De organisatie is ambitieus: er is voldoende ruimte voor nog een 500-tal extra hardlopers! Het loopevenement staat van oudsher bekend om haar langere afstanden, de 10 en 21,1 kilometer, maar deelnemers kunnen ook meedoen aan de 4 mijl (6,4 kilometer). Ook aan de kleine sportievelingen is gedacht: er zijn 2 kidsruns voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en een Esdalrun voor leerlingen van het Esdal College.

Framerunning

Voor het eerst zijn ook framerunners welkom op de drie hoofdafstanden van 6,4, 10 en 21,1 kilometer. Framerunning is hardlopen met behulp van een running frame. De framerunners starten enkele minuten voor de lopers.

Prijzengeld

De organisatie heeft het prijzengeld verhoogd. Zo neemt de winnaar van de 10 kilometer € 150,- mee naar huis. Bovendien levert het verbeteren van het parcoursrecord van vorig jaar op de 3 hoofdafstanden € 50,- op. Dat is nog eens lucratief hardlopen! En het mooie is, het inschrijfgeld is gelijk gebleven. De kinderen doen natuurlijk gratis mee. Want de organisatie is van mening dat een hardloopwedstrijd ‘voor iedereen toegankelijk moet blijven’.

Gezelligheid

De routes van het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn zijn niet alleen een feestje om te lopen, er wordt ook letterlijk een feestje voor de lopers gebouwd. Bij de start en finish in het centrum van Klazienaveen en ook op maar liefst zes locaties langs de route worden lopers getrakteerd op gezelligheid en muziek. Langs de route staan maar liefst zeven drink- en sponsposten. Ervaring leert dat de aanmoediging van enthousiast publiek langs de route helpt om net de laatste moeilijke kilometers vol te houden of om toch nog even dat ene sprintje te trekken naar de finish.

Inschrijven

De jongste lopers van 6 tot en met 9 jaar starten om 13.00 uur voor 1 kilometer, gevolgd door kinderen van 10 t/m 12 jaar die 2 kilometer lopen. De leerlingen van het Esdal College lopen 3 kilometer. De EME Halve Marathon start om 14.30 uur, gevolgd door de JMS 10 kilometer om 15.00 uur. Om 16.15 uur start de Schuler Afbouwgroep 4 Mijl.

Dus trek uw loopschoenen aan en ren ook mee!

Inschrijven en informatie voor alle afstanden via www.drentheloopfestijn.nl.

(Foto: archief 2015 Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!