Kerst Event Theaterkoor Ericarré winnaar Waarderingsprijs 2024

Waarderingsprijs-2024Regio/Emmen/Erica – Dinsdagavond 19 maart 2024 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2024 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater.

Van de vier genomineerden behaalde Kerst Event Theaterkoor Ericarré uit Erica de meeste stemmen. Zij wonnen de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,–. De Waarderingsprijs is gemaakt door studenten van NHL Stenden. Met de Waarderingsprijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.

Dit jaar werden er vier initiatieven genomineerd:

• Kinderboerderij Zwartemeer
Activiteiten vooral voor kinderen van de basisschool. Op de kinderboerderij is ook een minibieb en een weggeefkast.
• Kerst Event Theaterkoor Ericarré
Een jaarlijks kerstevenement op Erica met een sfeervol verlichte route, live muziek en winterse hapjes en drankjes.
• Huiskamerconcerten en culinaire avonden Nieuw-Amsterdam
Literaire, muzikale, culturele middagen/avonden tijdens de huiskamerconcerten bij Herman Hemmen thuis. En ook culinaire avonden.
• Koningsvliegeren Schoonebeek
Activiteiten op en rondom Koningsdag voor jong en oud. En ook de jaarlijkse sinterklaasintocht ’s avonds met allemaal lichtjes.

Stemmen

Het is de vijfde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikte. In de maand december 2023 konden inwoners hun initiatief indienen bij de gemeente. De jury heeft daaruit vier initiatieven gekozen. Inwoners konden vervolgens de hele maand februari stemmen, digitaal of op papier.

Betrokkenheid

Burgemeester Eric van Oosterhout: “In onze gemeente zijn er veel vrijwilligers die mooie dingen tot stand brengen. Zij zorgen voor verbondenheid en betrokkenheid in hun wijk, buurt of dorp. Wij juichen deze inzet van harte toe en reiken daarom de Waarderingsprijs uit. Dit jaar hebben ruim 1.800 inwoners hun stem uitgebracht. Zo’n 700 meer dan vorig jaar.”

(Foto: Guido Hansman)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!