Open huis Menssupport op nieuwe locatie

menssupport-team-2023Regio – Menssupport is ontstaan uit een samenwerking tussen Menso en de EMCO-Groep. Onlangs is Menssupport verhuisd van de Nautilusstraat naar een ‘nieuw’ onderkomen aan de Roald Amundsenstraat 29 Emmen. Op de foto het team van Menssupport.

In de afgelopen maanden is er in- en aan het gebouw flink verbouwd en aangepast zodat het past bij de activiteiten die hier plaatsvinden. Helemáál af is het nog niet; maar dat hoeft ook niet. Samen met deelnemers zal de locatie verder ontwikkeld worden en gaan leven.

Kom ook kennismaken!

Op dinsdagmiddag 3 oktober 2023, tussen 13.00 tot 16.00 uur willen we jullie ons nieuwe onderkomen graag laten zien. Ook willen we jullie nader kennis laten maken met Mensssupport; wat we hier doen en waar we voor staan. Deze middag is ook voor ketenpartners en alle andere geïnteresseerden. Aanmelden is niet nodig. We laten jullie graag zien wat Menssupport is en doet.

Menssupport in een notendop

Bij Menssupport ondersteunen we mensen die geen of weinig arbeidsvermogen hebben en bieden activiteiten aan. Via Menssupport mag iemand (dagbestedings)activiteiten doen die passen bij hun belevingswereld, interesses en mogelijkheden. Onze focus is gericht op participatie, meedoen en persoonlijke ontwikkeling. Ons doel is het welbevinden van de deelnemers te vergroten door het versterken van de eigen autonomie, competenties en verbondenheid met anderen. Dit vanuit onze overtuiging dat dit succesvol kan bijdragen aan het gelijkwaardig participeren in de maatschappij. Voor wie? Mensen uit de gemeente Emmen die behoren tot de doelgroep van de Participatiewet en die geen of zeer weinig perspectief hebben op een reguliere baan.

Locatie Roald Amundsenstraat

De activiteiten die we aanbieden op deze locatie zijn een onderdeel van Menssupport. Wat we hier aanbieden noemen we ontwikkelgerichte dagbesteding. Deelname aan activiteiten op deze locatie is gericht op -onder andere- de volgende peilers: persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden, vergroten van zelfvertrouwen, sociale verbinding met anderen, samenwerken en zingeving. Door de activiteiten en het contact willen we bijdragen aan het voorkomen van isolement, het vergroten van welzijn en grip op eigen leven. Deze ontwikkelgerichte dagbesteding zien we als startpunt. Vanuit hier zetten we ons in om iemand te laten ontwikkelen naar arbeidsmatige dagbesteding, beschut werk, vrijwilligerswerk, trajecten Menso of misschien wel regulier werk.
Op deze locatie zijn er twee activiteitenbegeleiders die de mensen begeleiden bij de activiteiten en het beheren van de locatie. Daarnaast zijn de activiteitenbegeleiders zeer nauw verbonden met de Participatiecoaches van Menso.

Wat: Open Huis Menssupport
Waar: Roald Amundsenstraat 29 Emmen.
Wanneer: dinsdagmiddag 3 oktober 2023, tussen 13.00 tot 16.00 uur

 

(Foto: eigen foto)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!