Grote opknapbeurt voor mountainbikeroutes

MountainbikerouteParcSandur-webRegio/Emmen – De mountainbikeroutes in Emmen en omgeving krijgen een grote opknapbeurt, en daarmee nog betere en uitdagendere mountainbikeroutes.

Zaterdag 11 maart werd het officiële startsein gegeven voor de aanpak van de routes bij de Grote Rietplas, Valtherbos/ Emmerdennen en het Noordbargerbos. De uitvoering van deze werkzaamheden is in handen van Fiets Tour Club (FTC) Emmen.

Financieel en materialen

Gemeente Emmen en provincie Drenthe hebben in totaal een subsidie van € 30.000,- gegeven voor het onderhouden en verbeteren van de routes. Daarnaast heeft Recreatieschap Drenthe verschillende materialen geleverd. Gerry van der land van FTC Emmen: “De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan plannen voor het onderhouden en upgraden van de drie al bestaande routes.
Goed onderhouden, veilige en uitdagende routes zijn van groot belang om het plezier in de sport hoog te houden.” Dit vinden de gemeente Emmen, provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Staatsbosbeheer ook. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen voor dit project en samen afspraken gemaakt over de aanpak. Wethouder Pascal Schrik: “Dit is een unieke samenwerking. Ik ben blij dat FTC de uitvoerende werkzaamheden voor haar rekening neemt, want zij weten precies waar MTB-ers behoefte aan hebben. Zo liggen de routes er straks weer fantastisch bij en bieden ze nog meer uitdaging voor de sporters.”
Gedeputeerde Henk Brink: “In fietsprovincie Drenthe kunnen verschillende doelgroepen fietsers hun hart ophalen. Met onze bijdrage maken we het voor mountainbikers, zowel inwoners als toeristen, leuker en makkelijker om van de bestaande routes rondom Emmen te genieten. Bij het opknappen is er oog voor de omringende natuur, zodat alle functies in het gebied in balans blijven.”

Planning

De vrijwilligers van FTC Emmen zijn volop aan de slag om de routes weer op orde te brengen. Naar verwachting zijn deze eind april weer goed toegankelijk en is overal bewegwijzering aangebracht. Vervolgens wordt er verder in 2023 en in 2024 gewerkt aan verdere verbeteringen van de routes.

(Foto: Guido Hansman)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!