Facet opent nieuw servicepunt in St. Gerardusschool

nieuw-servicepunt-FACET_Barger-OosterveldBarger-Oosterveld – Facet opent begin 2023 hun nieuwe servicepunt in de St. Gerardusschool te Barger-Oosterveld. De combinatie Facet en St. Gerardusschool met de Bibliotheek op school is een structurele samenwerking aan taalontwikkeling en leesbevordering.

Facet en de St. Gerardusschool te Barger-Oosterveld openen begin 2023 een servicepunt gecombineerd met de Bibliotheek in de basisschool. Met deze aanpak werken de Sint Gerardusschool en Facet structureel samen aan taalontwikkeling en leesbevordering. Het servicepunt is geopend voor bewoners van Barger-Oosterveld en biedt een collectie voor kinderen en volwassenen.

Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak om kinderen en jongeren te stimuleren om meer te lezen. Met deze aanpak slaan de Sint Gerardusschool en Facet de handen ineen en komt er dagelijkse aandacht voor leesmotivatie en leesplezier op school én thuis. Facet helpt de school om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees(media)consulenten, met een inspirerende collectie en met een goede leesomgeving. Met een krachtig en samenhangend (voor)leesbeleid creëren we een rijk (voor)leesaanbod en een goede (voor)leescultuur.

Praktische informatie

Het servicepunt is geopend voor alle wijkbewoners van Barger-Oosterveld. Het servicepunt is geopend onder schooltijd (ma t/m vrij van 8.30 tot 14.00 uur) en op de maandag en donderdag van 15.00 uur tot 16.30 uur. In schoolvakanties is het servicepunt gesloten.

Vrijwilligers gezocht

Voor de openingstijden van het servicepunt zijn wij nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het servicepunt willen bemensen. Geïnteresseerden kunnen zich melden op
vrijwilligerswerk@facet-emmen.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!