8e Positie op EK voor Nederlandse Baseball5 team U17

4 roxanne pleeging dsc_3591004Emmen/Regio – Er was slechts een zeer korte voorbereiding, maar dat leverde toch nog een verdiende 8e plek op tijdens het EK in Sofia voor het Nederlandse Baseball5 team U17. Aan het toernooi deden veertien landen mee.

Het Baseball5- team van Nederland U17 heeft toch nog een 8e plek weten te behalen op het EK dat afgelopen week in Sofia werd gehouden. Het Nederlandse team met veel noordelijke inbreng, kreeg woensdag in de eerste wedstrijd een flinke tik door met 17-2 van Litouwen dat uiteindelijk 3e werd, te verliezen. Maar Oranje wist zich de zelfde dag te herstellen door met 6-5 van Griekenland te winnen. Een dag later was er een mooie start met 17-3 winst op Israël, waarna met 5-2 van Italië werd verloren. Herstel kwam er met een fraaie 9-1 winst op Duitsland. Vrijdag werd er in kruisfinales in een ‘The Best Off Three’ wedstrijd helaas twee keer nipt verloren tegen de uiteindelijke finalist Turkije dat na kampioen Frankrijk tweede werd.

1 geweldige sfeer oranje met italie en belgie001
Geweldige sfeer met het Nederlandse, Belgische en Italiaanse Team.

Het baseball5- team van Nederland U17 heeft toch nog een 8e plek behaald op het EK dat afgelopen week in Sofia werd gehouden. Het Nederlandse team met veel noordelijke inbreng, kreeg woensdag in de eerste wedstrijd een flinke tik door met 17-2 van Litouwen dat uiteindelijk 3e werd, te verliezen. Maar Oranje wist zich de zelfde dag te herstellen door met 6-5 van Griekenland te winnen. Een dag later was er een mooie start met 17-3 winst op Israël, waarna met 5-2 van Italië werd verloren. Herstel kwam er met een fraaie 9-1 winst op Duitsland. Vrijdag werd er in kruisfinales in een ‘The Best Off Three’ wedstrijd helaas twee keer nipt verloren tegen de uiteindelijke finalist Turkije dat na kampioen Frankrijk tweede werd.

6 coach team met melvin brandjes ayla engels annemiek koehorst erik eilering dsc_3787005
Coach-team met Melvin Brandjes, Ayla Engels, Annemiek Koehorst en Erik Eilering

Mede gezien de geweldige goede sfeer tussen de teams onderling heeft het Oranje- team tijdens deze eerste editie van het toernooi prachtige dagen gehad en veel ervaring opgedaan. Voor de Bedrockers Jasper Vos, Roxanne Pleeging en ex- Bedrockster Vlin Rietema was het dan ook een fantastisch avontuur. Het Nederlandse team en het coach-team dat bestond uit Ayla Engels, Annemiek Koehorst en de Bedrockers Erik Eilering en Melvin Brandjes mogen dan ook trots zijn om ondanks de korte voorbereiding op de een mooie 8e plaats tussen België en Duitsland te eindigen.v5 lin rietema aan slag dsc_3479006

error: De inhoud van deze website is beschermd !!