Gastgezinnen gezocht door Logeerkring Drenthe

herfst-paddestoelen-04485Klazienaveen – Logeerkring Drenthe biedt jonge mantelzorgers en kinderen met een lichte beperking de mogelijkheid om een dagje of weekend door te brengen bij een vrijwillig gastgezin. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar gastgezinnen in de regio van Emmen.

Veel kinderen, ook met een beperking, vinden het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus met een beperking is het fijn om er af en toe tussenuit te gaan en leuke dingen te doen. Logeren via Logeerkring Drenthe is bedoeld om gezinnen te ondersteunen waarvan een van de gezinsleden een lichamelijke, psychische of (licht) verstandelijke beperking heeft.

De logés zijn kinderen met een beperking, of kinderen waarvan de vader, moeder, broer of zus een beperking heeft. Samen met Logeerkring Drenthe wordt gezocht naar een goede match tussen het gastgezin en de logé. Vervolgens worden er goede afspraken gemaakt over de invulling, timing en mogelijke zorgbehoefte.

Wil jij gastgezin worden of hier meer over te weten komen?

Op dinsdag 29 november van 19:30 tot 21:30 uur vindt er een informatieavond plaats voor mensen die gastgezin willen worden of daarover nadenken. Tijdens deze avond wordt er verteld wat een Logeerkring is, hoe het werkt en wat er van gastouders verwacht wordt. Er zal op deze avond ook een gastouder aanwezig zijn om over ervaringen te vertellen. Daarnaast zullen we informatie geven over beperkingen die kunnen spelen bij mogelijke logés.

Meer weten?

Je bent van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 29 november van 19.30u tot 21.30u in het wijkcentrum Angelslo, Statenweg 108, 7824CW in Emmen. Heb je vragen over deze informatieavond? Neem dan contact op met Grietje Westerhof via logeerkring@meedrenthe.nl of bel 06 – 11 31 69 89. Ook op onze website is nog meer informatie te vinden.

Aanmelden bij belangstelling graag bij Grietje voor 22 november a.s.!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!