Jan Gringhuis (75) uit Klazienaveen verkozen tot Beste Buur 2022

BesteBuur_2022webZwartemeer/Klazienaveen – De Beste Buur van de gemeente Emmen 2022 werd afgelopen zaterdag 24 september tijdens de Nationale Burendag in Dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer bekend gemaakt. Jan Gringhuis (75) uit Klazienaveen werd hierbij verkozen tot Beste Buur.

Afgelopen zaterdag was het Nationale Burendag. De 75-jarige Jan Gringhuis uit Klazienaveen is verkozen tot “Beste Buur van de gemeente Emmen 2022”. Hij heeft zijn prijs in ontvangst mogen nemen van Roelof Keen (dichter en schrijver van o.a. het boek Koken met Keen). Ook de andere genomineerden werden feestelijk onthaald in Dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer.

Noaberschap

Voor het vijfde jaar op rij is Buurtbemiddeling Emmen op zoek gegaan naar de “Beste buur van de gemeente Emmen”. De jury, bestaande uit 2 buurtbemiddelaars en Mirella Peters, heeft de vele nominaties bekeken. Mirella is vorig jaar samen met haar buurtgenoten verkozen tot de winnaar. Uit de inzendingen zijn drie genomineerden gekozen. Namens Buurtbemiddeling Emmen heeft Roelof Keen de genomineerden in het zonnetje gezet. Keen: ‘Goede buren kun je niet kopen. Ze zijn onbetaalbaar’!

Beste Buur

De jury heeft de Jan Gringhuis verkozen als winnaar. Bouke Haanstra, één van de drie juryleden: ‘Deze bescheiden man vierde onlangs zijn 75ste verjaardag. Hij is door mevrouw Marianne Snippe en haar buurtjes, genomineerd. Hij is een vaderlijke, sociale man die er graag – zonder onderscheid te maken – voor iedereen wil zijn. En dat al jarenlang. Ze zouden hem niet willen missen, geven al de buren aan’.

Naast de heer Gringhuis zijn er nog 2 genomineerden in het zonnetje gezet. Buurtgroep ‘Ons Buurtje’ uit Veenoord deelt lief en leed met elkaar, ze organiseren activiteiten en kijken naar elkaar om. Ze zorgen voor mevrouw Venema als dat nodig is en dat is een hele geruststelling voor dochter Bea Venema. Heleen Willemsma heeft haar buurvrouw genomineerd, omdat zij altijd voor haar klaarstaat. ‘Zij is empathisch en sociaal. Ze stelt geen overbodige vragen, maar is er gewoon. Kortom een sociaal voorbeeld voor anderen’, aldus Willemsma.

(Foto: In het midden Jan Gringhuis de winnaar ‘Beste Buur van de gemeente Emmen 2022’, links John Reinders, één van de bewoners van Ons Buurtje en Heleen Willemsma die haar buurvrouw nomineerde.)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!