‘In Het Wilde Weg’: Themawandeling Eetbare Wilde Planten en Bessen

Wilde_Lijsterbes_2022Regio – Herfst is de tijd voor eetbare wilde bessen, wortels en zaden. Vrijdag 30 september organiseert ‘In Het Wilde Weg’ hun themawandeling Eetbare Wilde Planten in het natuurgebied Gasselterveld.

En natuurlijk zijn er nog veel meer eetbare planten die je bijvoorbeeld als salade zou kunnen eten. In de bossen van het mooie natuurgebied Gasselterveld gaan we deze dag op zoek naar de eetbare wilde planten van dit seizoen. Hoe kun je ze herkennen en gebruiken? En waar moet je op letten bij het plukken? Onderweg vertelt de ervaren wildpluk gids Leah van ‘In Het Wilde Weg’ ook hoe je paardenbloemwortels kunt omtoveren tot een herfst-lekkernij! Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het belang van respect voor de natuur. De berm, het veld en het bos zullen na deelname aan deze wandeling nooit meer hetzelfde zijn. De wandeling duurt circa twee uur.

Na afloop krijg je een PowerPoint met de belangrijkste eetbare planten en of bomen en een paar recepten ter inspiratie thuis gestuurd via de mail. Meer informatie is te vinden op www.inhetwildeweg.nl

Wat: Themawandeling eetbare wilde bessen en planten in de herfst
Wanneer: vrijdag 30 september 10.30 – 12.30 uur
Waar: Natuurgebied Gasselterveld
Aanmelding: info@inhetwildeweg.nl
Kosten: € 20,00 pp. inclusief wildplukversnapering, definitieve startlocatie volgt na aanmelding.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!