Zilveren Penningen voor redden van automobiliste

Twee-zilveren-penningen---Bennie-WolberswebEmmen – Gisteren heeft burgemeester Eric van Oosterhout twee Zilveren Penningen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt. Links op de foto Eline Rabbers en rechts Lieke Streutker die de penning en een bos bloemen in ontvangst mochten nemen.

Beide dames, Eline Rabbers (23 jaar) links uit Nieuw-Amsterdam en Lieke Streutker (25 jaar) rechts uit Groningen kregen deze penning voor het redden van een automobiliste die in het water was gekomen op 16 april 2022 in Nieuw-Amsterdam. De uitreiking vond plaats in het Bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen.

Auto in het water

Op 16 april 2022 kwam een auto in het water terecht bij de Vierslagenweg in Nieuw-Amsterdam. De 43-jarige bestuurster uit Nieuw-Schoonebeek beleefde angstige momenten. Lieke Streutker reed langs, zag het ongeluk gebeuren, stopte meteen en sprong in het water. Ook Eline Rabbers was in de buurt en hielp mee. Zo redden zij het leven van de bestuurster. Hiervoor kregen zij de
Zilveren Penning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt.

Uitreiking

Bij de uitreiking was de bestuurster van de auto aanwezig om Lieke Streutker en Eline Rabbers nog een keer persoonlijk te bedanken. Ook de heer Leegte van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was aanwezig en vertelde waar de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor staat en hoe belangrijk het is om mensen te redden.

(Foto: Bennie Wolbers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!