Belangstelling Oertijdmarkt goede basis voor tweede editie

Oertijdmarkt_2022 (10)Regio – Zondag 31 juli werd de eerste Oertijdmarkt in Emmen gehouden. Achter het FC Emmen stadion waren er een honderdtal kraampjes met een grote diversiteit van uitgestalde producten en informatie.

De bezoekers kwamen in groten getale naar Emmen om de indrukwekkende mineralen en fossielen collecties te aanschouwen. De handelaren waren dan ook zeer tevreden over de opkomstaantallen. Oertijdmarkt_2022 (1)Ook was er een kraampje met honing, mutsen, katoenen kleding, worsten en wijnen, kortom de Oertijdmarkt kende veelzijdigheid. De legendarische tijdreizigers van Tempus, Lady Gwendoline en Captain Victor gingen elk uur terug in de tijd, de vuistbijlmakers gingen met de kinderen speren en pijlen maken van vuursteen.Oertijdmarkt_2022 (6) Oertijdmarkt_2022 (8)Bij een andere kraam kon je fossielen kappen en goud gaan pannen of zelfs archeologische munten vinden met een metaaldetector. Oertijdmarkt_2022 (7)De Mexicaanse geodes gingen in twee stukken met de mensen mee naar huis, en zelfs de determinatiekraam werd druk bezocht. Ook aan de kinderen werd gedacht, een dino springkussen en schminken stonden op het programma. En er werd gedanst op de sounds van een DJ.

Organisator Eric van IJsseldijk: “Het mag een een zeer geslaagde dag genoemd worden en gezien de uitstekende belangstelling staat inmiddels de tweede editie van de Oertijdmarkt de laatste zondag in juli van 2023 alweer op de agenda.”

(Foto’s: oertijdmarkt)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!