Fase 1 vernieuwingen Veenpark Barger-Compascuum afgerond

Veenpark_MSL00233WEBBarger-Compascuum –  Het Veenpark in Barger-Compascuum stond de afgelopen winterperiode in de startblokken voor vernieuwingen. Vernieuwingen van Fase 1, die in ieder geval voor het nieuwe seizoen gereed moesten zijn. Afgelopen zaterdag 9 juli werden de beoogde vernieuwingen met een feestelijk tintje onder aanwezigheid van een groot aantal genodigden officieel afgesloten.

Een groot aantal genodigden werden door Harrie Keuter, directeur van de Stichting Veenomenaal Veenpark, welkom geheten. Onder het genot van een kop koffie of thee met een heerlijk Veenpark-gebakje, gaf Keuter uitleg over wat er allemaal al aan wijzigingen, veranderingen of zelfs helemaal uit het Veenpark verdwenen is. Maar, zo zei Keuter: “Er staan nog meer vernieuwingen op stapel, en volgen er nog een tweede en zelfs een derde fase met vernieuwingen.” Een microfoon had Keuter inderdaad niet nodig, zijn stem was nog luid genoeg.

Zowel Nederlands als Duits

Met een druk op de knop stelden Nelleke Vedelaar, gedeputeerde van de provincie Drenthe, en wethouder Pascal Schrik van de gemeente Emmen de tweetaligheid van het Veenpark in gang. Zowel in het Nederlands als het in Duits zijn de wetenswaardigheden bij de bezienswaardigheden te beluisteren. Bijzonder belangrijk, omdat het Veenpark in de directe nabijheid van buurland Duitsland ligt, en ook veel buitenlandse gasten aantrekt. Veenpark-MSL00237WEBIn het nieuwe filmtheater werd vooraf een film vertoond (kort en krachtig!) over het ontstaan van het veen, en hoe de bevolking hier vroeger leefde en woonde, gevolgd door een wandeling in kleine groepjes langs de nieuwe en aangepaste objecten in het park. Veenpark-MSL00248WEBTijdens de wandeling kon ook de nieuwe wegbewijzering worden bewonderd. Intussen zijn er een zestal ‘vernieuwde’ veenwoningen gecreëerd. Voor de toekomst wordt er ook nog gedacht aan een compleet nieuwe inrichting van het bestaande hoogveengebied en een vernieuwde invulling aan het zalencentrum.

Op de foto boven van links naar rechts: Pascal Schrik van de gemeente Emmen, Nelleke Vedelaar, gedeputeerde van de provincie Drenthe en Harrie Keuter, directeur van de Stichting Veenomenaal Veenpark.

Veenpark-MSL00295WEB

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!