300 Ericase kinderen halen €2336 op tijdens Zwemvierdaagse

zwemvierdaagse-erica-2022Erica – Tijdens de jaarlijkse Zwemvierdaagse in het Geert Vos bad op Erica hebben meer dan 300 kinderen een heel bijzondere prestatie geleverd. De leerlingen, van drie verschillende scholen, hebben niet alleen aan hun zwemkwaliteiten gewerkt. maar tegelijkertijd ook geld opgehaald voor een bijzonder goed doel.

Opvang uitheemse vogels

De leerlingen van basisscholen CBS Willem-Alexander, De Brummelbos en De Anbrenge hebben dankzij het gesponsord baantjes zwemmen maar liefst €2336,60 opgehaald voor de vogels van de World of Birds Foundation. Deze grootste opvang voor uitheemse vogels van Europa is gevestigd in Erica en verzorgd ruim 2000 uitheemse vogels.

11 september

Door de schaarste van granen en zaden vanwege de oorlog in Oekraïne, is de prijs van dit belangrijke voer voor de vogels met wel 35% gestegen. World of Birds is dan ook zeer verheugd met deze grote verrassing en alle kinderen zijn dan ook uitgenodigd voor de eerstvolgende open dag op 11 september waar ieder kind een gratis zakje voer krijgt om zelf aan de vogels uit te delen.

(Foto: Marielle Hensums)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!