Griendtsveenpark verwelkomt Alpaca’s

Griedtsveenpark_2022-2Erica – Het Griendtsveenpark verwelkomde deze week een 3-tal Alpaca’s. Een leuke uitbreiding voor dit fantastisch mooie en kleinschalige parkje.

Vrijdag 20 mei 2022 werd op gepaste wijze aandacht besteed aan de officiële verwelkoming van drie Alpaca’s als nieuwste aanwinst op het Griendtsveenpark in Erica. De drie mannetjes Alpaca’s bewonen voortaan de groene graasweide aan de oostkant van het park.

Deze hengsten kunnen uitstekend met elkaar samen in de wei, want vanaf hun geboorte is dit drietal al samen. Alpacaveulens horen minimaal het eerste half jaar in kuddeverband te leven om gesocialiseerd te worden door de kudde waarin ze opgroeien, inmiddels zijn deze dieren al 1 jaar oud en konden ze naar een andere omgeving worden overgebracht. Alpaca’s zijn echte grazers, een plek als het Griendtsveenpark is uitstekend voor ze. De verzorgers zullen de komende tijd hun vertrouwen gaan winnen en hen handtam maken. Dit wordt allereerst gedaan door heel geduldig te zijn, ze zullen elke dag een beetje meer aan hun verzorgers wennen. En natuurlijk niet te vergeten, ze zullen ook moeten wennen aan het nieuwsgierige publiek! Het Griendtsveenpark is elke dag geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie vind u op www.griendtsveenpark.nl

Sponsoring

BenKwijt, onderdeel van Veiligheidszorg Drenthe, heeft dit olijke en vrolijke drietal gesponsord. BenKwijt is net als het Griendtsveenpark maatschappelijk en sociaal betrokken bij het bieden van werkervaringsplaatsen, zodoende heeft deze gemene deler gezorgd voor een warme band tussen hen sinds jaar en dag.Griedtsveenpark_2022-1

Op foto’s gemaakt door Marielle Hensums: Tamika Doornbos, studente bij AOC Terra MBO Emmen, Berry Schoenmakers en Cornel de Rade van BenKwijt en Irene Kamerbeek van Veiligheidszorg Drenthe.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!