Gemeente Emmen gaat over op invoering kattenbelasting

kat-poes_1WEmmen – 31 maart 2022 – De Gemeente Emmen gaat over op de invoering van zogenoemde kattenbelasting. Hiermee komt volgens een woordvoerder van de oude gemeenteraad een einde aan de ongelijkheid tussen honden en katten.

Op de valreep heeft de oude gemeenteraad van Emmen besloten tot het invoeren van een kattenbelasting. Gezien de te verwachten protesten van deze impopulaire maatregel heeft de gemeenteraad besloten deze belasting in te voeren zonder inspraak van de bevolking. Het besluit moet overigens nog worden goedgekeurd door de Provinciale Staten, vandaar dat er geen belasting hoeft te worden betaald over de maanden januari, februari en maart van dit jaar. De zogenoemde kattentaks wordt ingevoerd voor alle katteneigenaren , fokkers en kattenpensions. De gemeente is per jaar tonnen kwijt aan het reinigen van plaatsen waar katten hun behoefte doen.

Belastingtarief particuliere kattenliefhebbers:

1 kat – €1,20 per mnd.
2 katten – €2,20 per mnd.
3 katten – €3,00 per mnd.
4 en volgende katten €0,75 per mnd.

Belastingtarief fokker:
Fokkers gaan een bijdrage van €0,80 per kat per mnd. betalen.

Belastingtarief kattenpensions:
Kattenpensionhouders gaan een belastingtarief van €0,15 per kat per dag betalen.

Aangezien de belastingmaatregel morgen al ingaat, zal de aanslag voor de verschuldigde belasting nog even op zich laten wachten voordat deze op de deurmat valt.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!