Garagerock en garagepunk in ’t Schienvat Erica

the-heck-webErica – In het Schienvat te Erica staan aanstaande zaterdag 26 februari een aantal muzikanten te trappelen van ongeduld: The Heck uit Klazienaveen, Cloudsurfers en Hands Off. Genoemde acts verschijnen deze avond op het podium van ’t Schienvat.

The Bake Shop Presents! Garagerock en Garagepunk!

Zaterdag 26 februari staan deze garagerock en garagepunk acts op Erica in ‘t Schienvat tijdens The Bake Shop Presents!. THE HECK, all the way from Klazienaveen-Drenthe, schrijft sixties pophits die staan als een hunebed. Brein achter de band is Henri Keefman die in het kleine, hechte garagerockwereldje zeer bekend is van zijn bands de Keefmen en the Miracle Men. Muzikaal zit het ergens tussen The Sonics en Reigning Sound of ‘ons eige’ Cuby and the Blizzards en The Outsiders. De debuutplaat WHO? THE HECK!!! is uitgebracht door Dirty Water Records (UK). Inmiddels heeft ook de opvolger HECK YEAH!! het levenslicht gezien op Soundflat Records (Germany). Beide platen staan vol messcherpe en supercatchy pop, die wordt geserveerd met de kracht en intensiteit van punk. Thuis op de stereo al puur genot, live resulterend in een waar oor- en ooggasme.

cloudsurfers-webCLOUDSURFERS onberekenbaar, zweterig, vlammend: een van de spannendste nieuwe namen uit de Nederlandse garagepunk is Cloudsurfers. Hun explosieve show voelt alsof je een shot adrenaline recht in je hart krijgt, Uma Thurman style! Deze met fuzz overgoten band met dubbele drum setup zal je overdonderen als een vrachttrein. Met de debuutplaat op zak en nieuwe muziek in de steigers zijn ze de meest geboekte band van Popronde 2021. Hun muziek is geïnspireerd door bands als Ty Segal, Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard, oftewel: rammen geblazen.

Hands Off is Jans (gitaar, vocals) en Tim Daniël (drums, vocals). Deze independent garagepunk band schrijft over onrecht en laat je de urgentie hiervan voelen, geïnspireerd door riot grrrl bands uit de jaren ’90. Hun sound is te omschrijven als fuzzy, snappy en de nummers worden op hoog tempo gespeeld.

Onder de naam The Bake Shop Presents! Organiseert Stichting The Bake Shop met regelmaat avonden waar jong, Nederlands muziektalent centraal staat. Houd de agenda op www.thebakeshop.nl, en de facebookpagina van The Bake Shop in de gaten voor volgende evenementen.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website https://thebakeshop.nl/

 

– The Bake Shop Presents!
Sociaal Cultureel Centrum ‘t Schienvat
Heidebloemstraat 4
Erica

error: De inhoud van deze website is beschermd !!